x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Media news

Media news

24 Apr 2005   •   00:00


  • 25 aprilie 2005
  • SCHIMBARE LA FATA. BBC va scoate din buzunar inca 61 de milioane de lire sterline pentru imbogatirea grilei de programe. Astfel, 21 de milioane de lire sterline vor merge pe show-uri de televiziune si sitcomuri. BBC 1 va reduce difuzarea reluarilor unor emisiuni de lifestyle la ore de varf, va investi in comedie si drama si va dezvolta ramura serviciilor digitale pe tot mapamondul. Alte 2 milioane de lire sterline se vor investi in canalul 4 al BBC. De asemenea, BBC News va primi 11 milioane de lire sterline pentru a acoperi urmatoarele alegeri generale. BBC 3 va difuza pe parcursul anului evenimente muzicale clasice de top, inclusiv operele complete ale lui Beethoven, Webern si Bach. Mark Thompson, directorul general, are in plan si reducerea de personal, din totalul de 3.780 de joburi vor ramane doar 2.050.

    GHID DE DECENTA. Televiziunile si radiourile americane vor sa scoata in vara aceasta un ghid despre evitarea violarii standardelor de decenta. Asociatia Nationala a Radiodifuziunii (NAB) are in plan strangerea celor mai bune practici pentru membrii statiilor si planuieste un efort de constientizare a consumatorului pentru a calma Congresul, dar si grupurile de parinti din ce in ce mai ingrijorate de programele "picante" care au luat cu asalt audiovizualul. Campania de educare se va concentra atat pe evaluari, cat si pe tehnologia blocarii show-urilor indezirabile.

    PLANGERI. BBC 3 si-a cerut scuze telespectatorilor care au depus plangere postului pentru injuriile si glumele pe care le-a facut recent Shirley Ghostman, gazda sowh-ului cu pricina, la adresa evreilor si a cancerului. Televiziunea nu se afla la prima plangere de acest fel. Au mai fost inaintate plangeri despre un interviu cu Nicole Kidman in care Jonathan Ross - gazda altui show pe BBC 1 - a facut-o pe mama actritei "catea". Tot cu aceasta ocazie, BBC si-a cerut scuze oficial si pentru glumele despre fostul Papa "scuipate" intr-o emisiune concurs "Have I Got News For You". Remarcile n-au fost atat de extreme, mai ales ca BBC a acordat mortii Sfintiei Sale o mare parte din grila sa de programe.

    Grupaj realizat de Raluca Grintescu

    ×
    Subiecte în articol: arte