x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Mircea Radu, la Observator

Mircea Radu, la Observator

03 Apr 2005   •   00:00

Telespectatorii Antenei 1 au avut vineri surpriza de a-l vedea, la pupitrul stirilor, pe Mircea Radu, in locul Alessandrei Stoicescu si al lui Lucian Mandruta.



  • de CRISTIANA STAMATESCU

  • FARSA. Din dragoste pentru stiri, Mircea Radu a revenit la pupitrul Observatorului
    Nici un zambet care sa tradeze faptul ca a fost vorba doar de o farsa de 1 Aprilie nu a aparut pe fata jovialului prezentator al emisiunii "Din dragoste" atunci cand si-a salutat privitorii. Gluma a fost "coapta" inca de joi, cand, in cateva cotidiene centrale, a aparut o stire conform careia Mircea Radu nu se mai intelege cu Valeriu Lazarov si isi cauta de lucru in Antena 1. Si ce altceva ar fi putut face vedeta, conform aceluiasi "scenariu", decat sa prezinte stiri, profesie pe care a avut-o inainte de a ajunge la "Din dragoste"?

    "Misterul" a fost lamurit in ziua urmatoare, sambata, cand Mircea a revenit la Observator, de data aceasta ca invitat al Gabrielei Vranceanu Firea, si a explicat ca totul a fost o gluma.

    Jurnalul National: Cum ai primit vestea ca vei prezenta Observatorul?
    Mircea Radu: Cu uimire. Am fost sunat, mi s-a povestit ca e vorba de "prestari servicii" doar pentru ziua de 1 aprilie, am acceptat. E drept ca m-am gandit "oare nu e prea dura pacaleala asta?" - stii, implica o gramada de parti: telespectatorii, domnul Lazarov, redactia Observatorului…

    Cat timp ai avut inainte sa te pregatesti pentru a prezenta stirile? Ti-ai pastrat "tabieturile" pe care le aveai cu ani in urma?
    Am venit in redactie "ca pe vremuri", cu patru ore inainte de generic. Am avut timp sa ma uit pe texte, sa le reasez din punct de vedere al topicii, pentru a fi pe stilul meu, sa ma machiez, sa mai stau la o sueta cu vechii colegi.

    Cum a fost "reintalnirea" cu stirile, mai ales ca a fost o emisie cu subiecte importante? Ce sentimente ai avut atunci cand erai la pupitrul Observatorului?
    A fost o emisie grea: jurnalistii romani rapiti in Irak, sanatatea Papei, am avut si invitat in studio… dar, chiar daca nu am mai citit prompter-ul de aproape 5 ani (Uf! Ce mult a trecut…) si nu am mai fost in priza aceea pe care numai stirile ti-o pot da, sa nu uitam ca totusi 6 ani am prezentat stiri. Asta a fost meseria mea. Cat despre ce am simtit fiind din nou in "live"… crede-ma ca nici nu aveam timp sa simt altceva decat ce faceam in momentul acela.

    Ce-ti place mai mult sa faci? Sa prezinti "Din dragoste" sau "Stiri"?
    La "Din dragoste" am mai multa libertate in a-mi pune in practica ideile. Pot experimenta, pot colinda tara in lung si-n lat, pot intalni oameni simpli, cu care mi-e drag sa stau de vorba. La "Stiri" simti presiunea evenimentelor, exista o mai mare rigoare, ai senzatia greutatii cuvintelor pe care le transmiti.

    Cate telefoane ai primit dupa ce ai iesit din emisie?
    Nu le-am numarat, o multime… Cand mi-am deschis telefonul, mesajele curgeau unul dupa altul.
    ×
    Subiecte în articol: arte