x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Numai noaptea

Numai noaptea

31 Mar 2005   •   00:00


  • de Claudia Daboveanu
  • UNDERGROUND
  • Primavara se simte nevoia de schimbare. Nu neaparat de o cotitura esentiala, ci poate de un detaliu semnificativ, care sa ne faca viata mai frumoasa. Ce-ati zice de un club de noapte? Dar de mai multe? Nu-i vorba despre cazinouri - nu pentru ca am fi al doilea oras din lume (zic gurile rele) dupa Las Vegas, cu atat de multe cazinouri pe cap de locuitor - , nici despre pasiuni de ambe sexe consumate pe la colturi si pudrate (ele, pasiunile) cu anestezice prafuite...

    Culture club. Asa se cheama schimbarea pe care o propunem noi. Speram ca Boy George, solistul trupei cu acelasi nume, de prin anii ’80, n-are nimic impotriva. Este vorba despre cluburile care adapostesc manifestari culturale de-adevaratelea. Si care se-ntampla numai noaptea, asa cum suna un cantec al lui Alifantis pe versuri de Radu Stanca. Spectacol de teatru, recital folk sau rock, concert de jazz, stand up comedy, daca toate-s fara compromisuri, ca pana acum, "risca" sa se transforme intr-o miscare culturala din care n-ai decat de castigat.

    Pour les connaisseurs. Fara manele, fara odrasle lipsite de voce, pe care parintii ti-i baga pe gat la institutii culturale si televiziuni cu oaresice pretentii... Cuvintele-cheie ar fi calitate, deschidere, elita, prieteni intru frumos, alternativa si polarizare culturala. Altceva.

    ×
    Subiecte în articol: culture club