x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Olanda - Reality-show cu "aurolaci"

Olanda - Reality-show cu "aurolaci"

de Adriana V. Paduraru    |    25 Feb 2006   •   00:00
Olanda - Reality-show cu "aurolaci"

Oamenii fara adapost din Olanda pot gusta din bucuriile unei vieti normale participand la un reality-show ce are la baza formatul MTV "Pimp My Ride".

Dutch Evangelist Broadcasting Union (Uniunea envanghelica a difuzorilor de programe din Olanda) a hotarat sa realizeze un reality-show in care "aurolacii" sunt adunati de pe strada, plimbati cu limuzina, cu elicopterul, dusi prin magazine si restaurante luxoase si cazati intr-o camera de hotel.

METAMORFOZE. Emisiunea "Pimp My Life" (in traducere libera "Aranjeaza-mi viata") are la baza show-ul MTV "Pimp My Ride", in care o echipa de mecanici auto transforma o masina veche si ruginita intr-un automobil "trasnet". Numai ca producatorii olandezi au inlocuit automobilele cu persoane care nu au un acoperis deasupra capului. "Vrem sa le oferim un viitor oamenilor napastuiti, celor cu care soarta nu a fost deloc darnica. Dupa ce vor gusta din bucuriile unei vieti mai mult decat roz, vagabonzii au o saptamana pentru a-si gasi de lucru si un apartament unde sa locuiasca. Bineinteles, pentru a-si indeplini obiectivul, ei vor fi sprijiniti de mai multe organizatii de binefacere. Cu aceasta ocazie, oamenii strazii vor fi invatati cum sa redacteze o cerere de angajare, cum sa se comporte in societate si vor primi o garderoba noua. Insa la finalul celor sapte zile, ei vor fi nevoiti sa se descurce singuri folosindu-se de toate cunostintele acumulate in timpul emisiunii", a decla- rat Martin van Oosten, purtatorul de cuvant al Uniunii.

INTERESE. Nu mai putin de 28 dintre cele mai mari orase din Olanda si-au anuntat intentia de a sprijini din punct de vedere financiar si logistic acest format. Cu atat mai mult cu cat reality-show-ul satisface si interesele politice, si cele sociale ale autoritatilor din Tara Lalelelor. Deocamdata, insa, emisiunea a ramas doar la stadiul de proiect. Si asta pentru ca, pana acum, nu prea s-au inghesuit vagabonzi care sa accepte presiunea petrecerii unei saptamani de vis, pentru ca apoi sa riste sa revina la trista realitate, o data cu pierderea sprijinului municipalitatii si al altor organizatii de binefacere.

×
Subiecte în articol: arte