x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Pascal Bruckner, in Romania!

Pascal Bruckner, in Romania!

de Sebastian S. Eduard    |    15 Iun 2005   •   00:00
Pascal Bruckner, in Romania!

Cunoscutul scriitor francez Pascal Bruckner va veni maine la Bucuresti pentru lansarea ultimului sau roman, "Iubirea fata de aproapele", aparut la Editura Trei. Lansata in ianuarie in Franta, cartea este lansata in Romania la numai cinci luni distanta. Lansarea cartii va avea loc la 16 iunie, ora 18:00, la Institutul Francez, in timp ce in zilele urmatoare - 17 si 18 iunie - sunt programate sedinte de autografe in librariile Carturesti (vineri, ora 13:00), Humanitas - Kretzulescu (vineri, ora 17:00) si Carrefour Orhideea (sambata, ora 16:00).

ESEIST. Pascal Bruckner este eseist si romancier francez, nascut la Paris la 15 decembrie 1948. Intre 1986 si 1995, a fost profesor invitat la Universitatea de Stat din San Diego in California si la Universitatea New York. Cunoscut ca un scriitor pretios, care publica un roman o data la 7-8 ani, Pascal Bruckner si-a uimit de fiecare data cititorii prin stil, nonconformism si originalitate.

Subiectul acestei noi carti este cel putin surprinzator: Plecand de la constatarea ca numeroase femei au o viata sexuala lipsita de satisfactie, personajul principal al acestei carti isi propune ca, obiectiv, sa le multumeasca pe toate, fara sa ia in seama varsta, culoarea sau originea lor sociala. El considera alegerea sa de a se prostitua ca pe o misiune aproape religioasa. Dar ceea ce debutase ca fericire se va transforma putin cate putin in cosmar.

LUCRARI. La Editura Trei au mai aparut, de acelasi autor, romanele: "Luni de fiere", "Hotii de frumusete", "Noua dezordine amoroasa", "Mizeria prosperitatii", "Capcaunii anonimi" si "Euforia perpetua".

×
Subiecte în articol: arte pascal bruckner