x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Pianista Alexandra Costin, la Radio

Pianista Alexandra Costin, la Radio

05 Iun 2008   •   00:00

Pianista Alexandra Costin va evolua, la 6 iunie, de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio în celebrul Concert pentru pian în la minor de  Schumann sub bagheta lui Jin Wang. În partea a doua a serii, alături de Orchestra Naţională Radio, va fi oferită Simfonia a III-a în la minor, Scoţiana de Felix Mendelssohn Bartholdy.



Pianista Alexandra Costin va evolua, la 6 iunie, de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio în celebrul Concert pentru pian în la minor de  Schumann sub bagheta lui Jin Wang. În partea a doua a serii, alături de Orchestra Naţională Radio, va fi oferită Simfonia a III-a în la minor, Scoţiana de Felix Mendelssohn Bartholdy. Tînăra pianistă este în această perioadă doctorand la Boston University la clasa celebrului Anthony Bonaventura, avînd la activ deja numeroase recitaluri şi concerte în ţară şi peste hotare.

Alexandra Costin a început studiul pianului la vârsta de 5 ani. A parcurs traiectoria obişnuită în Bucureşti – Liceul şi Universitatea Naţională de Muzică. A absolvit cursurile acesteia din urmă la clasa profesoarei Dana Borşan. În perioada 1995-2002 a studiat, ca bursieră la Academia de vară din Cervo, Academia Internaţională de Muzică din Nisa, la Wiener Music Seminar, iar după încheierea studiilor a mai urmat un an la Mozarteum din Salzburg, ca beneficiară a unei burse Erasmus. La 23 de ani viaţa ei profesională a pornit însă pe un drum mai puţin obişnuit în România. Aşa se face că este absolventă de master în interpretare la Baylor University, SUA, la clasa profesoarei Krassimira Jordan şi doctorand la Boston University, clasa profesorului Anthony di Bonaventura, la aceeaşi disciplină (2005-2008).

Laureată a unor concursuri naţionale şi internaţionale, Alexandra Costin a susţinut concerte în compania filarmonicilor din Bacău, Ploieşti, Oradea, Arad, Tîrgu Mureş, Craiova, Timişoara, a Orchestrei de Cameră Radio, a Orchestrei simfonice din Maracaibo (Venezuela), a Orchestrei Simfonice Naţionale din Taiwan, Mitteldeutsche Kammerphilharmonie Schonebeck, dar şi numeroase recitaluri în România şi în străinătate (Austria, Germania, Franţa, Grecia). Ea a realizat numeroase înregistrări de radio şi televiziune.

×
Subiecte în articol: arte