x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Pink Martini, la Sala Palatului

Pink Martini, la Sala Palatului

de Alex Revenco    |    21 Sep 2007   •   00:00
Pink Martini, la Sala Palatului

Celebră in intreaga lume pentru apariţiile live electrizante, orchestra Pink Martini va ajunge şi la Bucureşti luna viitoare, in cadrul turneului de promovare a noului album, intitulat "Hey Eugene!".

WORLD MUSIC - Experienţă fabuloasă, intre cool şi cult


Â

Celebră in intreaga lume pentru apariţiile live electrizante, orchestra Pink Martini va ajunge şi la Bucureşti luna viitoare, in cadrul turneului de promovare a noului album, intitulat "Hey Eugene!".

Â

Organizat de Emag!c Entertainment, spectacolul va avea loc la 27 octombrie, la Sala Palatului, şi promite publicului romăn "o experienţă muzicală fabuloasă, o incursiune in lumea ritmurilor şi armoniilor". La acest concert unic există patru categorii de bilete, in funcţie de poziţia faţă de scenă. Acestea au preţurile de 60, 85, 100, 130 de lei şi pot fi achiziţionate de pe site-ul www.myticket.ro şi din reţeaua magazinelor Diverta.

Â

HITURI. Spectacolul va incepe la ora 20:30 şi va oferi publicului o călătorie printre hiturile Pink Martini, de la "Sympathique" ("Je Ne Veux Pas Travailler"), "Amado Mio" şi "Donde Estas Yolanda" pănă la "Una Notte A Napoli", "Clementine" sau "Dansez-vous", precum şi piese de pe noul album al formaţiei, "Hey Eugene!".

Cu un sound proaspăt şi inovator, imbinănd influenţe variate, de la cuban-jazz şi muzică de cameră pănă la marşuri braziliene şi muzica de pe coloana sonoră a unor filme "noir", Pink Martini şi-a etalat repertoriul multilingvistic pe scene celebre din intreaga lume. Fragmente de istorie şi de cultură devin adevărate "bijuterii" muzicale in interpretarea celor doisprezece membri ai "micuţei orchestre" din Portland, Oregon, muzicieni desăvărşiţi, avănd o vastă experienţă in a cănta o multitudine de genuri şi stiluri.Â

Â

VERDI ŞI PUCCINI. Virtuozul pianist Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formaţiei, in 1994, pe vremea cănd era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" orchestrei Pink Martini, iar repetiţiile din camera de cămin, ariile de Verdi şi Puccini interpretate de Forbes şi acompaniate de Lauderdale la pian au reprezentat inceputul colaborării dintre ei. Prima piesă inregistrată a fost "Sympathique" ("Je ne veux pas travailler") şi a devenit instantaneu hit in Franţa, dănd şi titlul primului album Pink Martini.

Lansat in 1997, "Sympathique" a primit Discul de Platină in Franţa şi a devenit Disc de Aur in mai multe ţări, precum Elveţia, Grecia sau Turcia. Succesul formaţiei este reconfirmat şapte ani mai tărziu, cu de cel de-al doilea album, intitulat "Hang on Little Tomato" şi premiat in Germania, Franţa, Canada, Grecia şi Turcia. "Hey Eugene!" este cea mai recentă apariţie discografică semnată Pink Martini şi, potrivit liderului Thomas Lauderdale, "noul disc oferă ascultătorului o fascinantă călătorie in jurul lumii, un studiu arheologic al muzicii, imbinănd melodii şi ritmuri din diferite părţi ale globului, pentru a creea un sound modern".

×
Subiecte în articol: culture club martini pink pink martini