x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Popularirea de bine

Popularirea de bine

15 Mar 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
Doamnelor si domnilor, marele om de spirit, integru caracter, luminat om de muzica, genial interpret, Costel Ciofu! Nu va obositi sa aplaudati. Nu e pe langa dumneavoastra. A fost ieri dimineata la OTV, unde a interpretat frumoase melodii din repertoriul propriu, si daca n-ati fost pe faza, va pot spune c-ati ratat sansa unica de a-i asculta in prima auditie doua dintre cele mai misto manele pe care mi-a fost dat sa le aud vreodata. Este vorba, desigur, de una in care "esti langa mine, sunt langa tine, imi este bine" si de alta din care n-am inteles foarte mult, dar am inteles totusi ca era de naspa.

As incepe cu o intrebare normala dupa capul meu: pot sa ti-o pun? "Desigur." Deci intrebarea cu numarul unu: bla, bla, bla, cu domeniul asta al manelelor, daca e greu sa te afirmi, bla, bla, bla... "Raspunsul meu este bla, bla, bla, c-ati mai auzit asta de o mie de ori, d-aia m-ati deranjat din Arad, de-asta am condus toata noaptea, de-asta mi-am dat cu gel in cap si, pe alocuri, pe cap, de-asta mi-am lasat motul asta misto pe care l-am ridicat frumos, cu «sculpting gel»? Ca sa-mi puneti voi intrebarile astea previzibile? Bla, bla, bla..."

Intrebarea cu numarul doi e aia, cand te intreb eu de ce se izbeste un cantaret care se-apuca de manele? "Ha! Parca ma si vad ca Tarzan, cand merg eu din pom in pom agatat de o manea si, deodata, din neatentie, cu ochii dupa o gorila sexy, poc, ma izbesc in plin de un arbore d-ala genealogic, din care, scuturandu-l, curg toate neamurile de dirijori, compozitori... in fine... muzicologi de-ai mei..." Si acum, am si eu o rugaminte mare-mare-de-tot... dac-ai vrea "sa ne popularesti ceva"... "Sa va popularesc? Dar desigur. Eu nu doar ca manelesc, dar popularesc, la cererea publicului, ori de cate ori am ocazia. Deci, va popularesc cu cea mai mare placere, de ce nu." Doamnelor si domnilor, a fost Costel Ciofu, manelist si invitat de onoare, in emisiunea matinala a OTV. Il salutam pe moderatorul Claudiu pe aceasta cale si-i dorim la multe populariri in continuare.

×
Subiecte în articol: arte