x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Prodigy, la Peninsulă

Prodigy, la Peninsulă

de Alex Revenco    |    26 Iul 2009   •   00:00
Prodigy, la Peninsulă

Astăzi, în complexul Weekend din Târgu-Mureş se încheie cea de-a şaptea ediţie a "celui mai mare festival studenţesc şi de ti­ne­ret din România", care a beneficiat de un buget de un mi­li­­on de euro.



18 formaţii şi DJ-i internaţionali, 18 formaţii şi şase DJ-i din România, opt formaţii şi opt DJ-i din Ungaria au evoluat pe cele patru scene, directorul manifestării, Laszlo Bodor, fiind de părere că: "În al şaptelea an de Peninsula, Sziget Management - organizato­rul Szi­get Festival, cea mai mare manifestare muzicală din Europa, a pre­zentat cea mai bogată ediţie a evenimentului de la Târgu-Mu­reş, atât din punct de vedere muzical, cât şi al activităţilor nonmuzi­ca­le".

SENZAŢIA DE PROSPEŢIME
În această seară, cap de afiş este The Prodigy, revenit în România pentru a cincea oară. Într-un interviu acordat site-ului www.peninsula.ro, Liam Howlett, liderul grupului, vorbeşte despre amintirile legate de România şi despre turneul cu cel mai recent album, "Invaders Must Die".

El descrie drept "foarte intensă, dar frumoasă" călătoria cu maşina prin Munţii Carpaţi pentru a ajunge la un concert în România (în 2007, la Sibiu - n.r.) şi spune că trupa s-a întors de multe ori în Europa de Est pentru că îi plac "senzaţia de prospeţime şi provocarea".

"De fiecare dată când cântăm aici simţim o senzaţie de prospeţime, oamenii chiar apreciază concertele noastre. Alte formaţii nu fac efortul să vină aici, dar noi iubim să facem asta, ne place provocarea", a declarat Howlett. The Prodigy a concertat sau va concerta la toate festivalurile importante din Europa, iar Howlett a apreciat că 2009 este unul dintre cei mai buni ani pe care i-a avut vreodată formaţia.

×