x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Putina barfa

Putina barfa

13 Iul 2004   •   00:00

Mi-am dat seama ca-l cunosc pe nenea ala care, intr-un promo la MTV, se uita la doi caini care se cordesc fara rusine.

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

Da, da, nenea ala care se uita la ei printr-o rama din lemn. Nu stiu care e numele lui adevarat, dar a fost profesor de romana la scoala generala a fericitei mele copilarii. Ii zicea Platon si multa vreme a facut figuratie in filmele cu dacii si romanii. Nu dadea niciodata nota zece. Spunea ca noua e suficient si ca zece i se da doar lui Dumnezeu. Mi-l si imaginez pe Dumnezeu jubiland fericit ca Platon insusi i-a dat zece si, deci, nu-si strica media si, deci, El e premiantul clasei. Si deci, le poate scuipa in cap tuturor tampitilor care n-au reusit sa primeasca mai mult de noua.

De o intransigenta greu de descris in cuvinte, Platon asta era mare si radea navalnic. Copiii fugeau din calea lui. Le era frica. V-am spus, era un tip imens. Cred ca e si acum, daca nu s-o fi ofilit de ani.

Domnule Platon sau cum v-o chema, tin sa va asigur ca acum nu-mi mai e frica de dumneavoastra. Da! Acum sunt si eu mare! Si daca v-as vedea pe strada n-as mai trece pe trotuarul celalalt. Na! Iete cum se intoarce roata istoriei de la daci si romani incoace!

Si acum, ca ma simt razbunata, simt nevoia sa subliniez o fraza pe care am auzit-o intamplator intr-un reportaj din emisiunea matinala a televiziunii nationale. Se vorbea despre tendintele in moda. Cica se poarta culorile terne, care odihnesc ochiul. Asta la toale. La rujuri, trebuie sa va spun, ca se poarta gloss-ul (adica nuantele stralucitoare) si-ti dai cu el "pana cand buzele isi vor spune cuvantul". Oh, yeahhh, asta da tendinta cool! S-asteptam, deci, doamnelor, ca buzele noastre sa-si spuna cuvantul si abia pe urma sa mai deschidem gura, mai ales ca, in materie de vorbit, majoritatea barbatilor cad de acord: sa mai tacem dracu’ si sa trecem la cratita ca acu’ se termina meciu’ si n-au dupa ce sa ragaie!

La National TV, Adriana Titieni a demonstrat ce privire agera are in momentul in care i-a specificat colegului ei de emisiune ca cei care se uita la ei din balcon nu sunt doamne. E doar un domn despre care ea, doamna Titieni, are senzatia ca "n-are nici andaruear". Pentru telespectatorii mai putin familiarizati cu limba engleza, tin sa specific: andaruear inseamna chiloti.
×
Subiecte în articol: arte