x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Radu Afrim montează din nou la Naţionalul timişorean

Radu Afrim montează din nou la Naţionalul timişorean

de Maria Sârbu    |    03 Apr 2008   •   00:00

Tânărul regizor Radu Afrim a început repetiţiile la spectacolul Teatrului Naţional din Timişoara “Boala familiei M.” de Fausto Paravidino, premiera urmând să aibă loc în luna mai, la Sala de Sport nr. 2 – spaţiu dat Naţionalului timişorean spre folosinţă pentru 49 de ani.





Tânărul regizor Radu Afrim a început repetiţiile la spectacolul Teatrului Naţional din Timişoara “Boala familiei M.” de Fausto Paravidino, premiera urmând să aibă loc în luna mai, la Sala de Sport nr. 2 – spaţiu dat Naţionalului timişorean spre folosinţă pentru 49 de ani. Distribuţia include numele actorilor Claudia Ieremia, Mălina Manovici, Ion Rizea, Victor Manovici, Colin Buzoianu şi Eugen Jebeleanu. În echipa de realizatori a fost cooptată şi scenografa Velica Panduru.
Aceasta este a doua creaţie scenică a lui Afrim pe scena din Timişoara, după “Krum” de Hanoch Levin, spectacol adus la rampă în stagiunea 2006-2007.


Radu Afrim, deţinător a două premii UNITER, categoria cea mai bună regie (ediţiile 2006 şi 2007), a finalizat de curând, la Teatrul “Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, montarea “De mână” de Sofia Fredén.
Pe alte scene se joacă şi spectacolele sale “E doar sfârşitul lumii”, la Teatrul Odeon (6 aprilie), “Povestiri despre nebunia (noastră) cea de toate zilele”, la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ (6 aprilie), “And Bjork of course”, la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti (16 aprilie).
A montat spectacole în diverse teatre din Bucureşti şi din ţară, dar şi în străinătate, abordând texte dintre cele mai variate.
Apreciat şi criticat aproape în aceeaşi măsură de cronicari, Radu Afrim îşi continuă consecvent orice concept artistic, aducându-l în faţa publicului aşa cum îl gândeşte, în propria-i cheie regizorală, indiferent de criticile sau laudele aduse.

×
Subiecte în articol: arte