x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Reality-show cu grasi

Reality-show cu grasi

29 Mar 2005   •   00:00

Obezitatea este un subiect tabu, dar "hranitor" pentru emisiuni si seriale tv de succes. Showbiz-ul ori exploateaza, ori ignora kilogramele vedetelor supraponderale.


  • de RALUCA GRINTESCU

  • TRANSPARENTA. Kirstie Alley (dreapta) isi expune fara jena problemele personale
    Kirstie Alley si-a anuntat propriul show de televiziune, "Fat Actress", printr-un scurt videoclip in care cunoscuta actrita se afla in fata unui bol urias cu spaghete, cerand din cand in cand niscaiva unt, ceva branza sau o Cola dietetica. Intelegerea lui Alley cu Showtime (CBS) a fost in felul urmator: pentru fiecare 2 kg pe care le pierde, producatorii ii acorda un episod in plus.

    COMEDIE. "Fat Actress", serial care a debutat saptamanile trecute, este construit ca un serial reality/comedie similar celui lui Larry David "Curb Your Enthusiasm". Preluand experientele palpitante din viata ei, Alley joaca o versiune fictiva a ei insasi - o vedeta de televiziune a carei greutate corporala a devenit subiect principal in toate tabloidele si a carei existenta incearca sa-si gaseasca sustinere si dragoste intr-un Hollywood neiertator. Desi coprodus de Brenda Hampton, producatorul executiv al serialului "In al saptelea cer", succesul sau esecul acestui nou serial tv cade pe umerii lui Kirstie. "In acest show sunt disperata, mai torturata si mai ingrijorata de look-ul meu decat in viata reala. Totusi exagerarile fac din serial unul comic. Nu este vorba numai despre a fi gras, ci despre lucruri reale cu care se confrunta femeile. Daca as fi fost slaba, care ar mai fi fost problemele?", se intreaba actrita. Cu un umor depreciativ la adresa sa, Alley face glume despre situatia persoanelor corpolente si fara serviciu din showbiz. Kirstie reprezinta acea fata grasuta "din afara", care se straduieste sa ajunga "inauntru". Tocmai de aceea telespectatorii vor fi incantati de idee. Oamenii se vor identifica insa cu problemele ei.

    SLABITUL - BATA-L VINA!
    Istoria e lunga. Dupa prima aparitie publica a unei Oprah Winfrey mult mai slabe, Ricki Lake s-a grabit sa slabeasca 45 de kg ca sa-si faca propriul show. Semnificativa pierdere in greutate nu l-a impiedicat pe Al Roker sa continue sa fie gazda show-urilor de pe Food Network. Mai mult, la cele 136 de kg ale sale, Wayne Knight a inhatat o gramada de roluri comice, de la postasul Newman, din "Seinfield", la rolul iubitului grasan a lui Kristen Johnston, din "A treia planeta de la soare".

    ×
    Subiecte în articol: arte