x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Rebel cu o cauză" la Casa Poporului

"Rebel cu o cauză" la Casa Poporului

de Ema-Augusta Banu    |    01 Noi 2010   •   00:00
"Rebel cu o cauză" la Casa Poporului
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

De Halloween, cea de-a şasea ediţie a Balului de Caritate organizat de Asociaţia Ovidiu Rom le-a oferit copiilor săraci ceva mult mai important decât dulciuri: şansa la educaţie. S-au strâns astfel din donaţii peste 500.000 de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru a susţine programul "Fiecare Copil în Grădiniţă", prin care Ovidiu Rom ajută 1.200 de copii din 20 comunităţi sărace din România să meargă zi de zi la grădiniţă.

Gazda evenimentului, Leslie Hawke, preşedinte şi co-fondator al asociaţiei, a mulţumit sâmbătă seară tuturor celor prezenţi la Palatul Parlamentului, pentru că ajută astfel asociaţia să-şi continue munca şi în anul care urmează menţionând că: "Într-o democraţie, este responsabilitatea tuturor să se asigure că toţi copiii merg la şcoală ¬ nu doar a guvernului şi nu doar a companiilor mari, ci şi a societăţii civile ¬ şi aceştia suntem noi".

Printre invitaţii de seamă ai Balului de Halloween s-au numărat ambasadori, bancheri, directori generali, vedete autohtone şi, surpriza serii ¬ Nicholas Cage. Cage se află în România pentru filmările peliculei "Ghost Rider: Spirit Of Vengeance" şi a venit la bal însoţit de soţia lui, Alice Kim şi de fiul său. Actorul a stat la masă alături de Andreea Esca, ministrul de Externe Baconschi, regizorul Cristian Mungiu şi Andreea Marin Bănică. "Aş vrea să mulţumesc că am fost invitat la această strângere de fonduri pentru copii, pentru educarea lor. Educaţia copiilor nu este o problemă exclusivă a României, aceasta este o problemă internaţională. Sunt bucuros să văd că atât de multe persoane îşi dedică viaţa pentru îmbunătăţirea viitorului acestor copii defavorizaţi", a declarat actorul.

"Preţiosul" serii a fost colierul din aur alb de 18 carate, decorat cu 267 de diamante totalizând împreună 4,2 carate, donat pentru Balul de Caritate de Halloween de către casa de diamante Rafael & Sons, ca recompensă pentru cea mai mare sumă donată. Prin urmare, E.ON a plătit 21.000 de euro pentru colier şi l-a donat mai departe Asociaţiei, pentru a fi folosit în continuare în activităţile de strângere de fonduri.
Cât despre sumele donate în cadrul balului de caritate acestea au variat între 50 de euro şi 11.000 de euro.

Printre personalităţile prezente la eveniment s-au mai aflat şi ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, Valentina Pelinel, Diana Dumitrescu, Nicoleta Luciu, Adela Popescu, Margareta Pâslaru, Marcel Pavel, Ducu Bertzi sau prezentatoarele tv Andreea Esca şi Amalia Enache.

În concordanţă cu tematica acestei ediţii, "Rebel cu o cauză" cei aproximativ 600 de invitaţi au defilat în ţinute vintage specifice stilului anilor '50. Pe covorul roşu s-au perindat astfel costume inspirate de stilul lui Elvis Presley sau James Dean în timp ce doamnele au optat fie pentru un stil disco "rebel" fie pentru rafinamentul vestimentar marca Audrey Hepburn sau Grace Kelly. Seara a continuat cu un After Party deschis de membrii fanclub-ului Michael Jackson, care au dansat costumaţi în zombie pe piesa "Thriller". Amfitrionii evenimentului au fost Laura Cosoi şi iubitul ei Smiley. Ţinuta reporterului Jurnalului Naţional a fost asigurată de designerul Lena Criveanu.

×
Subiecte în articol: arte