x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Show "de groaza"

Show "de groaza"

29 Iun 2004   •   00:00
Show "de groaza"

Din ce in ce mai multi oameni sunt atrasi de aventurile impinse la extrem. Asa stand lucrurile, de ce nu ar profita producatorii de televiziune pentru a realiza un reality-show "de groaza".

ADRIANA PADURARU

Cam aceasta ar fi pe scurt descrierea unui nou show tv, realizat de NBC si difuzat in prime time. "In "Fear Factor" este vorba de oameni obisnuiti care fac lucruri extraordinare", declara mandru Matt Kunitz, producatorul executiv al reality-show-ului. Prezentatorul show-ului este Joe Rogan, cunoscut telespectatorilor drept electricianul Joe Garelli din serialul "NewsRadio".

Seria cinci. Inceput in iunie 2001, "Fear Factor" a ajuns la cel de-al patrulea sezon, iar in septembrie se va lansa cea de-a cincea serie. Show-ul pune la incercare concurentii, dar si telespectatorii. In fiecare episod, sase persoane (trei barbati si trei femei) sunt puse la tot felul de cascadorii si "scarbosenii": sa sara de pe un camion pe altul, sa stea in cutii pline de serpi, sa fie acoperiti de viermi sau sobolani, sa manance gandaci, limbi de porc sau tot felul de ciudatenii, sa reziste cat mai mult fara tuburi de oxigen intr-un bazin de apa, sa bea vin cu viermi sau sa boxeze cu serpi. Cine reuseste sa treaca proba intra in urmatoarea etapa, castigatorul editiei finale plecand acasa cu un premiu de 50.000 de dolari.

Probe. Show-ul are si editii speciale, ca de pilda proba pe cupluri. Noua perechi din Statele Unite au dorit sa le arate celorlalti cat de curajoase sunt. Iata numai cateva exemple de probe la care au fost supusi concurentii: sa caute monede intr-un bol in care era un amalgam de limba de rata, intestine de porc si de peste si gandaci, sa bea un "cocteil" preparat din ingredientele prezentate mai sus sau sa-si salveze partenerul dintr-o cutie de sticla plina de tarantule. Cuplul castigator a plecat acasa cu un premiu de un milion de dolari, dar a declarat ca nu ar mai incerca asta inca o data.

Special. In prezent, la NBC se difuzeaza o alta serie speciala, in care concurentii sunt numai femei, trei dintre ele fotomodele, acestea fiind supuse aceluiasi "tratament". Una dintre concurente, Jennifer Gagliano, a fost inchisa intr-o camera de morga, intr-un sac pentru cadavre "amenajat" cu mii de gandaci uriasi, viermi si gargarite.

Anul trecut au mai fost editii speciale in care concurente au fost foste Miss din SUA.

Daca vi se pare ca la un asemenea show nu prea se uita lumea, statisticile va contrazic. Potrivit acestora, saptamana trecuta show-ul a avut nu mai putin de 17.000.000 de telespectatori, dar recordul este de 18,6 milioane de telespectatori.
×
Subiecte în articol: arte