x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sitcom spumos la Antena 1, in aprilie

Sitcom spumos la Antena 1, in aprilie

21 Mar 2005   •   00:00

Atentie, se filmeaza! Luna viitoare, postul tv Antena 1 va difuza un sitcom cu actori romani de prim-rang. Scenariul, Adrian Lustig. Totul, sub "bagheta" regizorului Gelu Colceag.

  • de C. DABOVEANU
  • CULTURA/MASS-MEDIA
  • PE PLATOU. Scena din noul sitcom "Agentia matrimoniala"
    Unul dintre pavilioanele Romexpo gazduieste platoul de filmare, unde se munceste de la primele ore ale diminetii pana dupa pranz. Perfectionist, cum i s-a dus buhul, Gelu Colceag trage atatea duble pana cand considera c-a fost bine.

    DUBLE, TRIPLE... Bine... ma rog, ca sa se ajunga la ceea ce vrea regizorul, trebuie sa fie liniste mormantala in platou, altfel risti sa te pofteasca afara si sa te acuze ca din cauza ta merge prost... Dar pentru ca intr-o echipa fiecare are ritmul si bioritmul sau, nu se sincronizeaza totul din prima. Nici dintr-a doua. Nici dintr-a treia: "George (n.r. - Mihaita), spune-mi, te rog, dupa ce terminam de filmat, cine vorbeste acolo incontinuu? Tamara, cand intri pe usa, nu trebuie sa ti se vada batul din mana! Va miscati prea mult! Sanziana (n.r. - blonda absoluta), cand spui "o nenorocire nu vine niciodata singura", nu se aude "o"-ul!...". Cineva uita replica. Altcineva se balbaie. Mai da boala-n cate unul si e absent. Motivat, dar absent... Vorbesc unii peste altii. Oboseala-si spune cuvantul. Inc-o dubla. Si-nca una. Si tot asa pana iese bine. Asa-i meseria asta. O data sa gresesti si publicul te tine minte. N-ai voie sa dai rateuri...

    ACTORI SI PERSONAJE. Autorul scenariului, Adrian Lustig, e pe val. Dupa punerile in scena ale pieselor sale "Poker" si "Nepotu’", de la Teatrul de Comedie si prima colaborare tv cu Gelu Colceag, la TVR, pentru "Clubul de Comedie", acum a scris "Agentia matrimoniala", care se vrea o concurenta pentru sitcomul "La bloc". "Daca totul merge bine, pe 11 aprilie va fi difuzat primul episod. Vor fi opt episoade a cate 45 de minute fiecare. In total, cam 270 de minute. Suntem pe la jumatatea filmarilor. Am scris special textele pentru unii dintre actori, ca de exemplu Tamara Buciuceanu si George Mihaita." (n.r. - rolul Tamarei Buciuceanu seamana izbitor cu Isoscel, personajul interpretat de ea pe la mijlocul anilor ’80 in "Liceenii" - un remember savuros). Intr-o mica pauza dintre duble, ma vede ca iau notite. Ma intreaba, mai mult din priviri si din gesturi, ce fac. Ii comunic, pe muteste, ca scriu. Si-mi face semne comic-amenintatoare cu batul care-a impus-o drept "a dracu’" pe fosta profa de mate ca vad eu pe naiba daca nu scriu...

    SUBIECT SI OBIECT
    Pe scurt, e vorba de - asa cum arata si titlul - o agentie matrimoniala si obiectul muncii ei. Agentia e infiintata de Gicu (George Mihaita) si Mary (Emilia Popescu). Prins in flagrant delict cu o duduita, fantele Gicu e parasit de Mary, care preia agentia. Cei doi au o fiica adolescenta, pe Denise (Dorina Chiriac), care frecventeaza tot ce-i dauneaza: de la discoteci deocheate la grupuri de satanisti. Mutty (Tamara Buciuceanu) e batrana bolnava de Alzheimer, mama lui Mary si gazda fostului ginere. Incurca si uita tot ce-a fost in viata ei, odata... La agentia "Inimi curate" vin tot felul de persoane si personaje disperate, dornice sa-si gaseasca perechea potrivita. De fiecare data, incercarile esueaza. Au cu atat mai mult umor, cu cat sunt luate prea in serios. Nu lipseste blonda tipica din toate bancurile (Sanziana Nedin). Ii veti mai vedea pe Coca Bloos, Eugen Racoti si Dan Helciug in niste ipostaze inedite. Va dorim vizionare placuta!

    ×
    Subiecte în articol: arte