x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Suporteri in revizie tehnica

Suporteri in revizie tehnica

22 Noi 2004   •   00:00

Doamda brovezoaraaaaaa, gum agzioneaza golghieit dual vluoruri? Pai cum sa va spun io, copii, ca sa ma-ntelegeti... cum actioneaza injuratura la meciul de fotbal. Vedeti cum cerneala penetreaza creta?

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Vedeti (adica, ma rog, auziti) cum sudalma ingenioasa penetreaza cateodata chiar si microfonul comentatorilor sportivi? Tot astfel actioneaza si golghieit dual vluoruri. Se iau fotbalistii, se imbraca in costume nationale de club, se ia si un balon rotund (o metafora speciala pentru un sport special!), dupa care sunt trimisi in valtoarea unui meci (da, exact, o metafora speciala pentru un sport special!). Dupa care se pune balonul rotund la centrul terenului si pe urma dooj’doi de malaci se pun s-alerge dupa el.

Vorba lu’ mamai’-mea, ditamai oamenii, in loc sa se duca la sapa, alearga bezmetic dupa minge. Io, personal, cu mintea mea complicata (i-haa!) inteleg ca treaba nu-i asa de simpla cum crede mamai’-mea, da’ ma-ntreb ce motivatie pot sa aiba dooj’doi de oameni maturi, in toata firea, vaccinati si vorba aia, ca sa se duca pe stadion s-alerge dupa o chestie rotunda. Dar nelinistea mea interioara nu se opreste aici: sa luam de exemplu meciul U. Craiova - Dinamo, un meci despre care n-am inteles decat ca a trezit pasiuni mari de tot si ca oltenii joaca din ce in ce mai prost. (Doamne-ajuta, sa fie primit, io oricum tin cu Deportivo la Coruña!). Dar, doamnelor si domnilor, va intreb deloc retoric, dupa ce ca, in loc sa stea linistiti la un whisky cu cafea (pardon, la o cafea cu whisky) duminica seara, baietii se duc sa-si verse plamanii pe stadion, se gasesc milioane si milioane de suporteri sa-i spurce cu sudalmi d-alea grele-grele. De sa nu-i mai spele toti axionii din lume.

E curios ca tocmai suporterii unei echipe sunt cei care-o injura cel mai strasnic. E o ciudatenie a naturii ca pe ceilalti ii cam lasa-n pace, ba chiar recunosc cu umilinta c-au jucat mai bine decat echipa lor favorita. Doamnelor si domnilor, restul e istorie.

×
Subiecte în articol: arte