x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale TNB - "Arlechin" nr. 100

TNB - "Arlechin" nr. 100

17 Mar 2005   •   00:00

Spectacolul "Asteptand la Arlechin", in regia lui Ion Cojar, se va juca, duminica, pentru a o suta oara, pe scena Salii "Liviu Rebreanu" a Teatrului National din Bucuresti.

AZILUL. "Asteptand la Arlechin", unul dintre cele mai importante spectacole de la TNB
Spectacolul dupa piesa lui Noel Coward a umplut salile de la premiera din februarie 2002 si pana acum. Piesa spune povestea dulce-amaruie a unor actrite ajunse la sfarsitul carierei care ajung sa-si petreaca ultimele zile din viata la un azil de batrani - Arlechin. Sunt evocate amintiri, ies la iveala vechile ranchiune iar gloria de odinioara este inecata in neputinta si umilire.

"Arlechinul este un placut hotel-internat, azil, ospiciu, chiar cazarma. Dar, mai ales, o anticamera a sfarsitului. Ce altceva asteapta actritele la Arlechin, dupa iesirea din scena care le-a adus gloria, daca nu caderea ultimei cortine?", spune Ion Cojar.

Spectacolul le aduce laolalta pe Simona Bondoc, Tamara Buciuceanu-Botez, Ioana Bulca, Amalia Ciolan, Aim...e Iacobescu, Ileana Iordache, Olga Delia Mateescu, Rodica Muresan, Silvia Nastase, Raluca Petra, Rodica Popescu Bitanescu, Cesonia Postelnicu, Sanda Toma, Alice Caracostea si Raluca Zamfirescu. Alaturi de ele, pe scena, apar Liviu Craciun, Mihai Fotino, Liviu Lucaci si Victor Moldovan. (Sebastian S. Eduard)

×
Subiecte în articol: arte