x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ucrainenii cu "Tango of life" la Bucureşti

Ucrainenii cu "Tango of life" la Bucureşti

12 Noi 2010   •   00:00

Teatrul Naţional de Operetă din Kiev (Ucraina) prezintă astăzi, la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian", spectacolul "Tango of Life". Reprezentaţia se înscrie în Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă" desfăşurat în aceste zile la Bucureşti.

"Tango of Life" - o premieră pentru Teatrul de Operetă din Kiev, este un program de dans care include şi elemente de balet modern, gândite de Bogdan Strutinskiy, directorul tea­tru­lui. El spune că scopul acestui spectacol este de a le aminti oamenilor "de latura lor sensibilă, uma­nă". După spectacol, va avea loc, în foaierul Operetei, "Seara tra­di­ţi­o­nală Ucraina".

Mâine, este progra­mat concertul "Best of Erkel" (Gyu­la Castle Theatre din Ungaria) la Sala Radio. Ferenc Erkel a fost un compozitor, dirijor şi pianist ma­ghiar, care a trăit între 1810 şi 1893. Sâmbătă are loc şi concertul de muzică alternativă "Old Fish JazzBand" din Germania, la Club Kulturhaus. Aceasta este o trupă  formată din şase oa­meni "pa­si­onaţi de jazz, ragtime - jazz-ul vechi originar din New Orleans, cu stilul său unic care nu poate fi studiat în şcoli sau conservatoare, ci direct din înregistrări, cărţi şi bio­grafii", după cum se arată în caietul program. Ca "influenţe notabile" sunt amintiţi Louis Armostrong, Duke Ellington, Clarence Williams, Cab Calloway, Sidney Bechet, Johny Dodds, Mezz Mezzrow, Muggsy Spanier, Bessie Smith, Kid Ory sau Art Tatum.

×
Subiecte în articol: arte