x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un nou "Razboi al stelelor" animat

Un nou "Razboi al stelelor" animat

22 Apr 2005   •   00:00

"Razboiul Stelelor" merge mai departe. Este vorba, de fapt, despre continuarea seriei de desene animate "Star Wars: Clone Wars: Volume II" de la Cartoon Network, serie inspirata dupa celebrul film al lui George Lucas.



  • de CRISTINA OLOGEANU

  • DESTIN. Directorul artistic Paul Rudish si-a vazut visul cu ochii: da viata personajelor din "Razboiul Stelelor", dar si din alte desene animate
    Partea cea mai interesanta este ca "Star Wars: Clone Wars: Volume II" continua din punctul unde s-a oprit actiunea filmului artistic "Star Wars: Episode II: Attack of the Clones". "Razboiul Stelelor: Razboaiele Clonelor: Volumul II" aduce pe Cartoon Network cinci noi episoade fantastice, ce vor fi difuzate incepand de luni, 25 aprilie, ora 20:00, si vor fi reluate in bloc sambata, 30 aprilie, de la ora 11:00. Acestea "pregatesc terenul" pentru urmatorul film artistic "Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith", care va fi lansat pe marile ecrane la 19 mai. Miniseria, care a castigat un Premiu Emmy pentru "Cel mai bun program de animatie" in 2004, este produsa si regizata de Genndy Tartakovsky, cel care a creat "Samurai Jack" si "Dexter’s Laboratory". Insa cel care a desenat si a dat viata personajelor din aceste ultime doua desene, dar si celor din seria "Star Wars", este Paul Rudish.

    "NASTEREA". Rudish spune ca avea doar 7 ani cand a vazut prima oara filmul "Razboiul stelelor". "A fost un moment de cotitura pentru mine. M-a inspirat si m-a facut sa imi doresc sa fac filme, sa creez personaje fascinante". Insa, atunci cand a inceput sa lucreze la varianta animata a "Razboiului Stelelor", Rudish marturiseste ca el si intreaga echipa se asteptau la ce era mai rau. "Vorbim despre un film si personaje extrem de cunoscute si populare din filmele artistice, ne asteptam ca oamenii sa ne critice destul de mult, asa ca ne-am straduit foarte mult sa transpunem legenda in animatie."

    PERSONAJE. Desi a crescut cu desenele animate clasice, Rudish recunoaste ca s-a simtit mai atras de crearea unor personaje mai moderne, mai "in ton cu vremurile". Personajele din "Razboiul Stelelor: Razboaiele Clonelor: Volumul II" au fost create, in prima faza, dupa chipul si asemanarea personajelor din filmul lui Lucas. "Am privit cu atentie pozele actorilor, a trebuit sa ne familiarizam cu imaginile acestor personaje si sa stim foarte bine cum arata in realitate. Ulterior, ne-am decis sa ignoram ce am acumulat, ne-am debarasat de tot ce am vazut si am incercat sa desenam personajul asa cum il simteam ca trebuie sa fie, pastrand trasaturile definitorii ale personajelor, si nu neaparat cum arata in realitate."

    DESENE MAI VIOLENTE?
    Tot mai multe persoane acuza de prea multa violenta desenele animate aparute de cativa ani incoace. Insa Paul Rudish este de o cu totul alta parere: "Eu am crescut cu Tom and Jerry, care la prima vedere par destul de violente, dar nu am simtit niciodata nevoia sa dau in cap oamenilor cu tigai, de exemplu. Exista nenumarate acte violente care apar si in stiri, dar nu cred ca este ceva care trebuie glorificat sau ascuns de copii. Trebuie facuta clar diferenta, astfel ca ei sa inteleaga ca nu este un lucru bun".

    ×
    Subiecte în articol: arte stelelor