x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Under & More

Under & More

07 Apr 2005   •   00:00


  • 8 aprilie 2005
  • A venit primavara si am inceput sa ne mai dezmortim oasele din dementa hibernarii. In aer pluteste o nevoie acuta de defulare. Si ce-ar fi mai potrivit decat putina zarva fonica, ceva beat-uri saltarete sau niscaiva bucati de cultura under. Atentie!!! Acest material se adreseaza exclusiv gurmanzilor in domeniu!

    Cam asa suna "meniul" saptamanii:

    APERITIV

    Cei care vor sa-si faca incalzirea pentru mare si soare sunt asteptati maine, in Laptaria lui Enache, incepand cu ora 22:00, pe scena careia Vama Veche va da startul sezonului estival, surprinzandu-ne placut in ciuda zvonurilor rautacioase care au circulat despre destramarea uneia din putinele trupe romanesti care mai canta live.

    FELUL I

    Jukebox Band & Blue Brothers. Hmmm! Suna bine, nu-i asa? O seara mai soft pe acorduri de jazz va asteapta vineri, 8 aprilie, in Coyote Cafe, de la 22:30 (intrare 50.000 lei), si miercuri, 13 aprilie (ora 21:00), de data aceasta fara "fratii da blooz". Si daca tot poposim pe taramuri de folk, dati o tura diseara pe la Casa Eliad, unde duo-ul Maria Gheorghiu si Stefan Orfescu va va seduce suav timpanele. Sa nu omiteti, luni, 18 aprilie, nici band-ul L’Imperfect sau Adi Manolovici Syndikate (15 aprilie) in Expirat, dar mai ales sa nu pierdeti o seara speciala de Big Mamou. Cand? Grabiti-va, se intampla chiar diseara, de la ora 21:00! In deschiderea programului, muzica traditionala cu Pontice, mai exact muzica medievala impletita cu rock, iar evenimentul cel mare este chiar Joe Zawinul, care se va intalni cu voi, amatorii de jazz rock, pentru un jam session ad-hoc alaturi de muzicieni adunati de peste tot, de la ei si de la noi. Arta inaintea tehnologiei. Clubul este, de altfel, singura locatie care-l omagiaza pe marele Elvis Presley, sambata seara, de la ora 22:00, in cadrul "Memorial Elvis Presley" cu Teachers (rockabilly). Club A, in schimb, da petrecere de Ziua Internationala a Rock’n’roll-ului, unde muzica buna va iesi prin microfonul lui Lenti Chiriac, miercuri, 13 aprilie, de la ora 21:30. Baietii trebuie sa scoata din buzunar 30.000 de lei, fetele se pot zbantui molca.

    FELUL AL II-LEA

    Evenimentele mai "heavy" suna cam asa: concert live TAXI, joi, 14 aprilie, ora 22:00 (50.000 lei), in Coyote Cafe; concert DEFECT, in deschidere PSYCHO (alternative/punk - 30.000 lei), miercuri, 13 aprilie, in Club Underworld. Tot aici va concerta si Timpuri Noi (foto), joi, 14 aprilie, ora 21:00, iar marti, 12 aprilie, va fi proiectie de superconcerte: DIMMU BORGIR - "World Misanthropy" si DEATH - "Live in LA (Death & Row") (20.000 lei). Club A ii are invitati, marti, 12 aprilie, pe darjii trupeti Impant Pentru Refuz (18:00-20:00 /80.000 lei). COMA si DO DIEZ vor sparge timpanele si nu numai, joi, 14 aprilie, in Expirat, in timp ce colegii lor de breasla EVO si INTERZIS vor face acelasi lucru in Big Mamou, pe 9 aprilie, respectiv 10 aprilie, de la ora 21:00.

    Ah, era sa uit! Cine vrea ZOB sa mearga pe 14 aprilie in B 52. Prietenii stiu de ce!

    Pentru desert am lasat loc de un experiment dulce-amarui cu gust de TAMANGO. Exact, Shukar Collective, sustinuti de DJ Marika intr-un supereveniment Experimental Party in Underworld, ora 22:00. Intra cine vrea!

    Daca doza de adrenalina e prea mare, avem si alternativa. Ceva mai putin underground sa spunem. Green Hours /Teatrul Luni gazduieste ca de fiecare data chestii cool. Vineri, 8 aprilie, Lia Bugner si Dorina Chiriac aduc "Oase pentru Otto" (special in engleza). Sambata, 9 aprilie, sunteti asteptati de Silvian Centiu la o discutie libera despre "Penetrarea pietei americane de catre romani in general - si cu arta cinematografica romaneasca in special...". Duminica, 10 aprilie, Chris Tofield Band, in recital Live Blues, iar joi, 14 aprilie, duoul Maria Raducanu - Sorin Romanescu va concerta de la ora 21:00.

    Sala de concerte a Societatii Romane de Radiodifuziune va fi, maine seara, gazda unui eveniment organizat de Deutsche Welle, concert sustinut de Institutul Goethe si Orchestra federala de jazz a tineretului "Bundesjazzorchester" (BuJazzO) sub bagheta magica a maestrului Peter Herbolzheimer.

    PS: Plictisul nu este inclus in meniu!
    raluca.grintescu@jurnalul.ro
    ×
    Subiecte în articol: culture club aprilie