x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Varza

Varza

19 Dec 2004   •   00:00

Eu sunt varza, tu esti varza, el e varza, ea e varza, noi suntem varza, voi sunteti varza, ei, ele sunt varza.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Toata lumea e varza. Frati-miu e varza, iar tu, cel care citesti acum chestia asta, esti la fel de varza ca toata lumea. Sa nu te amagesti cum ca tu ai fi cine stie ce crin. Nu! Esti varza! Var-za! Varza. Varza, m-ai inteles?

Cel mai mult ma bucur ca e o varza totala la televizor si ca eu, in calitate de varza, recunosc starea de varza si ma supun ei docil. Cu toate astea, i-am dat dreptate lu’ Dan Helciug, care cica a amendat vehement starea de varza din televizorul lui (care nu se deosebeste cu nimic de televizorul meu, al tau, al lui, al ei, al nostru, al vostru, al lor). Dan cica s-ar fi hotarat sa nu mai ia parte la nici un fel de emisiune de tip varza (deci, practic, n-o sa-l mai vedem in nici o emisiune, da? Deci da? Deci da?) pentru ca starea asta de varza pe el il macina foarte tare.

Nu pot decat sa salut initiativa lui Dan, dar tare ma tem ca in afara de el si de alti cativa (putini!) inimosi, la fel de tampiti ca el, nimeni n-o sa-i mai dea curs. Adica sa nu se mai vada Zavoranca la televizor? Bine, bine, stati asa, nu va repeziti...

Stiu ca Zavoranca are cu arta ce am eu cu logaritmii, dar hai sa luam alt artist... ah, da... pe Pepe, dom’le! Vi-l imaginati pe Pepe zicand "nu hotarat" verzei din televizor (sa stiti c-am stat mult de tot pe ganduri in privinta pluralului lui "varza", ca sa vedeti ce varza sunt si ca nu ma joc chiar asa cu termenii astia)? Adica sa se lase Corina Danila de facut telenovele? Chiar asa?

In fine, ideea cu "varza" nu mi-a venit asa, din neant. Stiti si dumneavoastra, nu trebuie sa va mai spun io, ca pe mine nu ma duce capu’ asta la nimic. Ideea cu "varza" ubicua mi-au descris-o foarte clar, pe intelesul meu, cu cuvintele mele, putine si termorezistente, oamenii aia de la Planeta Moldova (Radio Guerrilla), intr-un "best of" de sambata dimineata.

Ce faci cand freci podelele? Cand speli vasele? Cand te scobesti in nas? Dupa ce-nchizi telefonul? Dupa ce pleaca si postasul? aaaa... ba nu... laptarul (ma rog, omul cu laptele)? Asculti Planeta Moldova. Si ce auzi acolo? Acolo auzi ca lumea e varza. Toti suntem varza. Unu’ nu-i mai de Doamne-ajuta. Doamnelor si domnilor, vai de steaua noastra! Recomand onoratului auditoriu sketch-urile Planetei..., daca nu pentru umorul lor fara incordari si incrancenari, atunci macar pentru onestitatea mesajului lor. Hai baietii! Ua Steaua!
×
Subiecte în articol: arte varza