x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 1001 reţete

1001 reţete

de Sebastian S. Eduard    |    16 Apr 2009   •   00:00
1001 reţete
Sursa foto: /

Un volum cu adevărat... pantagruelic



După "1001 filme" sau "1001 cărţi", iată că pe piaţa românească apare volumul "1001 reţete culinare". Un colac de salvare pentru cine încă nu şi-a definitivat meniul pentru masa de Paşte, dar şi un volum de păstrat în bibliotecă.

Cartea de faţă reprezintă un periplu gastronomic pe cele şapte continente, cu detalii savuroase despre tot ceea ce ţine de arta culinară şi nu numai... Mâncarea noastră de toate zilele este o necesitate, dar şi o artă. Mâncarea e cultură în egală măsură cu un spectacol sau cu o carte. Iar atunci când cartea este despre mâncare e o întâlnire inedită, care nu trebuie ratată. "1001 de reţete culinare" e o ciocnire de culturi şi civilizaţii gastronomice. Ea se răsfoieşte şi se găteşte, se citeşte şi se gustă printre savori, pofte, delicii şi experimente. Un volum pantagruelic, ca o veşnică şi irezistibilă invitaţie la masă... Veţi gusta preparate picante vândute pe străzile din Indonezia, supe de peşte servite în elegantele restaurante pariziene, paste făcute de gospodinele din Toscana sau faimoasele brânzeturi olandeze. Fiecare fel de mâncare este prezentat amănunţit, trimiţându-vă în locul din care provine, arătându-vă cum a evoluat în timp şi, bineînţeles, învăţându-vă să o preparaţi, cu ajutorul celor mai bune ingrediente. Terry Durack este unul dintre cei mai cunoscuţi autori de cărţi de bucate din Australia, scriind în acelaşi timp recenzii gastronomice pentru diverse publicaţii, printre care Sydney Morning Herald sau Independent on Sunday, din Anglia. Bogata cultură privind tradiţiile culinare din cele mai exotice locuri de pe glob, alături de stilul său inteligent şi plin de umor îl fac să fie unul dintre cei mai îndrăgiţi autori din acest domeniu. Reţetele prezentate au fost oferite de bucătari renumiţi, precum Mario Batali, Nigella Lawson, Gary Rhodes, Jamie Oliver.

Semnale editoriale


Evanghelia după Maghizi
TRITONIC.
Adevărata poveste a lui Iisus nu poate fi descoperită într-o realitate istorică impenetrabilă, peste care s-a aşezat colbul a două mii de ani. Ea se afla în ficţiunea asupra începuturilor creştinismului. Într-o lume în veşnică metamorfoză, în care doar stelele, aparent, nu se mişcă, adevărul este plural. Acesta este şi motivul pentru care Pilat din Pont nu a aflat niciodată un răspuns simplu la o întrebare simplă: Ce este adevărul?

Platon şi ornitorincul intră într-un bar
NEMIRA.
O carte de filosofie care se citeşte cu sufletul la gură? Glumiţi! Deşi... volumul de faţă e bestseller internaţional. O introducere ireve-renţioasă, neconvenţională şi plină de umor în marile tradiţii, şcoli, gânditori şi concepte filosofice. Filosofia de la A la Z pentru toţi cei care ştiu că lucrurile serioase trebuiesc luate în râs. Sunt prezentate Ideile esenţiale ale Existenţialismului (ce au Hegel şi Bette Midler în comun?) sau Filosofia Limbajului ("cum e să..." fii naufragiat pe o insulă pustie cu Halle Berry?). În sfârşit, înţelegem şi noi ceva din toată tărăşenia asta!

Codul Shakespeare
RAO.
Shakespeare, mai bun decât da Vinci?! Toate operele atribuite lui chiar i-au aparţinut în realitate? O cursă disperată pentru găsirea "aurului literar", dar şi pentru a rămâne în viaţă. Un thriller despre o operă pierdută de-a lui Shakespeare, Cardenio, şi despre un ucigaş care îşi omoară victimele copiind cele mai sângeroase crime din opera Bardului. De peste 300 de ani a dispărut o operă de-a lui Shakespeare, drept urmare, de secole, ea nu a mai fost jucată pe scenă. Manuscrisul a fost furat, distrus, ascuns. Aşa o fi?

×
Subiecte în articol: carte