x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Beigbeder, o nouă vizită in Romănia

Beigbeder, o nouă vizită in Romănia

de Cristiana Stamatescu    |    14 Oct 2007   •   00:00
Beigbeder, o nouă vizită in Romănia
Sursa foto: VIOREL LAZARESCU/

Scriitorul francez Frédéric Beigbeder revine in Romănia pentru a lansa la 25 octombrie la Bucureşti, cartea "Salvaţi! Pardon, scuzaţi!", cel mai recent volum al său tradus in limba romănă.

Scriitorul francez Frédéric Beigbeder revine in Romănia pentru a lansa la 25 octombrie la Bucureşti, cartea "Salvaţi! Pardon, scuzaţi!", cel mai recent volum al său tradus in limba romănă.

Frédéric Beigbeder, scriitor, om de televiziune şi critic literar francez, va reveni la Bucureşti cu ocazia lansării traducerii in romănă, la Editura Pandora, a ultimului său roman, "Salvaţi! Pardon, scuzaţi!" (Au secours, pardon).

SUBIECT. Acţiunea romanului se petrece in Moscova, Frédéric Beigbeder vizitănd frecvent capitala rusă pentru a vorbi despre romanele sale, care s-au bucurat şi acolo de succes. In carte este prezentată povestea aceluiaşi Octave Parango din volumul "199.000 lei". Fostul copywrighter, proaspăt ieşit din inchisoare, pleacă in Rusia pentru a reprezenta o firmă de cosmetice, cu scopul de a găsi un manechin care să reprezinte imaginea companiei. Problema sa este că nu ştie pe cine să aleagă. Octave o intălneşte pe Lena, o adolescentă din Sankt-Petersburg, de care se indrăgosteşte.

Cu ocazia acestei vizite in Romănia, Frédéric va participa la 26 octombrie şi la avanpremiera filmului "99 francs", o adaptare a cărţii cu acelaşi nume, regizată de cineastul Jan Kounen.

RELOADED. Beigbeder a mai fost in Romănia in mai, anul trecut, pentru premiera piesei de teatru "Dragostea durează trei ani", in septembrie 2005, pentru a-şi lansa romanul "Egoistul romantic", şi in noiembrie 2004, cu ocazia Festivalului de Film BiFEST, cănd a vorbit despre experienţa sa in publicitate. Născut in 1965, intr-o familie instărită, el şi-a inceput cariera la 24 de ani, după ce şi-a luat licenţa in marketing şi publicitate. Preocupările sale nu s-au limitat insă la aceste domenii. A făcut critică literară şi cronică de televiziune, a cunoscut succesul literar cu "199.000 lei" ("99 francs" sau "14,99 euros") şi a prezentat o emisiune tv.

cristina.stamatescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: carte