x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cele mai frumoase poveşti de iubire. Lansările primăverii

Cele mai frumoase poveşti de iubire. Lansările primăverii

de Paul Bardasu    |    12 Mar 2021   •   18:15
Cele mai frumoase poveşti de iubire. Lansările primăverii

E mai ușor să iubești femeile, decât să le înțelegi, spunea un personaj al lui Oscar Wilde. Și atunci, cum alegi cadoul perfect pentru ele, mai ales că mai e un pic şi vin nenumăratele sărbători când poţi să le arăţi dragostea? Îţi dăm un pont: cu o carte nu ai cum să dai greş. Am ales câteva titluri pe care le poţi face cadou mamelor, surorilor sau fiicelor, prietenelor, iubitelor, colegelor, practic tuturor femeilor care te inspiră. Sau pe care ţi le poţi face cadou singură, pentru câteva seri de neuitat în care să păşeşti într-o lume plină de dragoste.

Cu ochii în stele, de Jenn Bennet

Zorie - fascinată de tot ce are legătură cu astronomia. Chiar dacă s-a înstrăinat de vechile ei prietene, acceptă să meargă împreună cu ele într-o tabără la munte, întrezărind în această aventură oportunitatea de a fotografia stelele. Lennon – tocilar și iubitor de drumeții. Deși nu plănuise nimic în acest sens, se hotărăște în ultimul moment să meargă în tabără, în ciuda faptului că, de mai bine de un an de zile, el și Zorie nu-și mai vorbeau. Pe măsură ce se afundă tot mai mult în ținutul accidentat al Californiei de Nord, ies la suprafață secrete și sentimente profunde.

Dragostea e un reality-show, de Helly Acton

Toate prietenele lui Amy s-au căsătorit, au făcut copii ori, în general, sunt așezate la casa lor (cel puțin asta îi spune Instagramul), iar Amy se simte de căruță. Când iubitul ei o anunță că are o surpriză pentru ea, Amy crede că a sosit și momentul ei. Dar visul se transformă într-un coșmar atunci când descoperă că vacanța-surpriză este pe platourile de filmare ale unui reality-show, Raftul. Își va da Amy seama că sunt situații și mai serioase decât aceea de a fi părăsită?

Povestea iubirii noastre, de Catherine Isaac

În 1983, o scrisoare ajunge la Liverpool din Italia, iar în interiorul ei se ascund secrete nebănuite. Este găsită trei decenii mai târziu exact de persoana care nu trebuia să o vadă niciodată. Atunci când Allie deschide un plic găsit acasă la bunica ei, viața i se schimbă, la fel ca și tot ce știa despre familia sa și despre ea însăși. Adevărul riscă să îi rănească pe cei la care ține Allie, așa că ea angajează un detectiv ca să afle ce s-a întâmplat în viața mamei sale, în vara dinainte ca Allie să se nască. După ce își ia concediu de la munca ei de cercetare, Allie pornește într-o călătorie inițiatică pe malurile mângâiate de soare ale lacului Garda, alături de cel mai bun prieten al ei, Ed. Dar secretele care ies la iveală îi depășesc așteptările și Allie trebuie să găsească tăria de a-și înfrunta trecutul...

Paradisul lui Queenie Malone, de Ruth Hogan

Paradisul lui Queenie Malone este o poveste surprinzătoare și emoționantă, despre relațiile complicate dintre mame și fiice și magia pe care ți-o aduce o familie pe care ți-o alegi. Tilly era o fetiță căreia îi plăceau fantomele, băuturile acidulate și bisericile catolice, însă cel mai mult să locuiască în Brighton, în magnificul Hotel Paradis al lui Queenie Malone, cu familia sa inadaptată, dar plină de iubire. Copilăria fericită i-a fost spulberată când mama ei a trimis-o departe de singura casă pe care o iubise vreodată, fără explicații și fără niciun avertisment. Peste ani, când mama ei moare, Tilda se întoarce la Brighton și, cu ajutorul lui Queenie, pornește să descopere misterul exilului ei de la Hotelul Paradis, doar pentru a afla că mama ei nu este femeia pe care credea că o cunoaște...

Bridgerton, de Julia Queen

Fără îndoială, Simon Basset este pe cale să o ceară în căsătorie pe sora celui mai bun prieten - frumoasa Daphne Bridgerton, care nu mai are mult ca să fie considerată fată bătrână. Dar cei doi știu cum stă treaba de fapt: au făcut un pact ca să le păcălească pe mamele din înalta societate, care se dau peste cap să-l însoare pe Simon cu vreuna dintre fiicele lor. În ce o privește pe Daphne, ea își propune să atragă vreun pretendent bogat, dacă va părea că este curtată de un duce. Vals după vals pe la balurile din Sezonul londonez, Daphne și Simon încep să uite că se prefac a fi logodiți. Poate că de vină este zâmbetul lui ștrengăresc sau privirea lui arzătoare când se uită la ea, Daphne nu știe exact, dar simte că se îndrăgostește cu adevărat de frumosul și elegantul duce. Iar acum trebuie să facă tot posibilul să-l convingă și pe el că planul lor merită schimbat pe ici pe colo, pentru că nimic nu este mai prețios decât dragostea împărtășită.

Aleea cu licurici, de Kristin Hannah

În vara agitată a anului 1974, Kate Mularkey pare că s-a împăcat cu faptul că viața nu are să-i ofere nimic special. Dar, spre uimirea sa, „cea mai grozavă fată din lume“ se mută pe strada ei și vrea să-i fie prietenă. Tully Hart pare să aibă totul: frumusețe, inteligență, ambiție. La prima vedere, cele două fete sunt cât se poate de diferite: Kate, condamnată să fie veșnic o ființă obișnu¬ită, cu o familie iubitoare care o umilește în permanență; Tully, plină de strălucire și mister, dar cu un secret care o distruge. Ele fac un pact pentru a fi cele mai bune prietene pe vecie, iar până la sfârșitul verii devin de nedespărțit. Timp de treizeci de ani, Tully și Kate se sprijină una pe alta, trecând printr-o mulțime de evenimente și stări care le pun la încercare prietenia: gelozie, furie, durere, resentimente. Și cred că au supraviețuit tuturor încercărilor vieții până când un singur act de trădare le va despărți... și le va supune curajul și prietenia la testul final.

Cele patru vânturi, de Kristin Hannah

Texas, 1934. Milioane de oameni sunt șomeri și seceta a nenorocit Marile Câmpii. Fermierii se luptă să-și păstreze pământurile și gospodăriile, în timp ce recoltele le sunt decimate, apa e pe punctul de a seca, iar praful amenință să-i îngroape cu totul. Una dintre cele mai negre perioade ale recesiunii economice din anii 1930, perioada furtunilor de nisip, s-a abătut nemiloasă asupra capetelor oamenilor. În aceste vremuri nesigure și periculoase, Elsa Martinelli trebuie să aleagă dacă rămâne să lupte pentru pământul iubit sau pleacă în căutarea unei vieți mai bune în California. Cele patru vânturi este un portret înduioșător al Americii și al visului american, văzute prin ochii unei femei de nezdruncinat, ale cărei curaj și putere de sacrificiu sunt definitorii pentru o întreagă generație.

Îndoiala, de Ashley Audrain

Blythe Connor este hotărâtă să fie o mamă bună și iubitoare pentru fiica ei, Violet, o mamă așa cum ea nu a avut niciodată. Dar încă din primele luni, haotice și istovitoare, după ce o aduce pe lume, Blythe nu reușește să găsească acea legătură specială pe care visase să o aibă cu fiica ei. Cu timpul, ajunge să fie tot mai convinsă că e ceva în neregulă cu Violet. Sau să fie totul doar în mintea lui Blythe? Soțul ei, Fox, îi spune că exagerează. Și cu cât Fox îi respinge mai mult temerile, cu atât Blythe are îndoieli mai mari cu privire la luciditatea ei. Ani mai târziu, când devine mamă pentru a doua oară, Blythe cunoaște în sfârșit, alături de băiețelul ei, Sam, legătura profundă, uni¬că dintre o mamă și copilul ei. Până și Violet pare să-l iubească pe frățiorul ei. Dar când viața, așa cum au știut-o până atunci, se schimbă iremediabil de la o clipă la alta, criza devastatoare o silește pe Blythe să înfrunte adevărul...

×