x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Conferința Națională a Managerilor Culturali – ediția a 10-a

Conferința Națională a Managerilor Culturali – ediția a 10-a

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Dec 2023   •   18:00
Conferința Națională a Managerilor Culturali – ediția a 10-a

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a a fost deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, astăzi, 7 decembrie 2023.

Evenimentul are loc la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București – Sala Media.

Printre personalitățile invitate în calitate de speakeri la Conferință se numără: prof. univ. dr. Constantin Chiriac – Director General, Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, prof. univ. dr. Mircea Vasilescu – Universitatea din București, prof. univ. dr. Dumitru Borțun – Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), prof. univ. dr. Doina Banciu – Universitatea din București, Ada Hausvater – Director General Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Ovidiu Șandor – Președinte Fundația Art Encounters, Ioana Ciocan – CEO Art Safari, Ruxandra Țuchel – Director TVR Cultural, Ciprian Ștefan – Director General Complexul Național Muzeal ASTRA, Sibiu, precum și reprezentanți ai institutelor străine la București. Sesiunile și dezbaterile din cadrul CNMC vor fi moderate de conf. univ. dr. Carmen Croitoru – Director General INCFC.

Ediția aniversară a CNMC din acest an are ca temă „Comunicarea și imaginea culturii în spațiul public”. O pledoarie pentru dezambiguizarea imaginii publice a culturii, prin comunicare. O pledoarie pentru optimizarea și revitalizarea modalităților în care instituțiile de cultură își comunică oferta și relaționează cu publicurile lor.

Peste 150 de manageri din instituțiile publice de cultură, specialiști în management și antreprenoriat cultural, din mediul public și privat, dar și reprezentanți ai mediului academic și ai autorităților centrale și locale din România au confirmat prezența la eveniment.

×