x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Gheorghe Săsărman - 80. Lansare de carte: „Alfabetul distopiilor”

Gheorghe Săsărman - 80. Lansare de carte: „Alfabetul distopiilor”

de Magdalena Popa Buluc    |    09 Apr 2021   •   10:11
Gheorghe Săsărman - 80. Lansare de carte: „Alfabetul distopiilor”

Vineri, 9 aprilie, va avea loc o întâlnire cu scriitorul Gheorghe Săsărman, pe care îl sărbătorim la împlinirea vârstei de 80 de ani. Recenta sa carte, „Alfabetul distopiilor”, a apărut anul acesta în Colecția Școala Ardeleană de Proză, având o Postfață semnată de Ștefan Borbély.

 

„Deşi beneficiar al unei notorietăţi destul de extinse printre cunoscători, Gheorghe Săsărman e un nume mare, încă insuficient asimilat, al literaturii române, pe care conştiinţa publică este chemată să îl recupereze în primul rând din perspectiva complexităţii sale ideatice. «Alfabetul distopiilor» m-a refamiliarizat cu un autor prestigios şi m-a întors în bibliotecă, de unde am împrumutat, pe rând, întreaga operă de până acum a lui Gheorghe Săsărman, într-un traseu de rememorare foarte folositor, pe care îl recomand fiecărui cititor al «Alfabetului»”. 

 

Ștefan Borbély

 

 

Vor fi alături de autor: Ion Pop, Virgil Stanciu, Constantina Raveca Buleu, Ștefan Borbély, Cornel Secu și Vasile George Dâncu. Moderator: Remus Octavian Câmpean.

 

Evenimentul, organizat împreună cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj, se va desfășura pe canalele Editurii Școala Ardeleană, începând cu ora 19.00.

 

 

 

×