Încă o carte (de economie) despre criză. Acum, dacă e criză pe piaţa cărţii s-ar putea ca această lucrare să nu fie niciodată cumpărată ceea ce duce la... accentuarea crizei. Eu zic să vă mai gândiţi şi vă oferim câteva idei...
Întoarcerea economiei declinului
În această carte, devenită deja o lucrare clasică a domeniului, Paul Krugman studiază crizele economice care au măturat Asia şi America Latină, arătând că ele reprezentau un avertisment pentru noi toţi: la fel ca bolile devenite rezistente la antibiotice, maladiile economice care au provocat Marea Criză îşi făceau din nou apariţia. În anii care au urmat, pe măsură ce bursa de pe Wall Street înflorea şi experţii în "inginerii financiare" realizau profituri uriaşe, crizele internaţionale ale anilor '90 s-au estompat din memoria colectivă. Dar acum, economia declinului a ajuns în America.
În această nouă şi substanţial revizuită ediţie a "Întoarcerii economiei declinului", Krugman arată cum neputinţa de a ţine pasul, prin reglementare, cu un sistem financiar tot mai ieşit de sub control a împins Statele Unite şi restul lumii în cea mai gravă criză financiară din anii 1930 încoace. De asemenea, el descrie şi măsurile care se impun pentru a limita amploarea crizei şi a readuce pe linia de plutire o economie mondială care alunecă într-o recesiune profundă.
Paul Krugman este laureatul din anul 2008 al Premiului Nobel pentru Economie. Autorul unei rubrici bi-săptămânale de opinie editorială care apare în New York Times, şi al unui blog zilnic intitulat "Conştiinţa unui liberal", după cartea cu acelaşi titlu, Krugman a fost desemnat Publicistul Comentator al Anului de revista Editor and Publisher.
Citește pe Antena3.ro