x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

15 Feb 2008   •   00:00

Conversaţii cu Yogananda

Pro Editurå. Puţini teologi pot vorbi despre beatitudinea conştientă din proprie experienţ&

Conversaţii cu Yogananda

Pro Editurå. Puţini teologi pot vorbi despre beatitudinea conştientă din proprie experienţă. Paramhansa Yogananda, recunoscut maestru spi­ritual al secolului XXI... poate. Autoritatea sa împrumută credibilitate marcantă conceptelor şi metodelor pentru aspiranţii la spiritualitate din orice tradiţie, de la agnostici nesiguri la credincioşi fervenţi.

 

De profundis

Editura Nemira. Ultimul roman al lui A.J. Hartley este un thriller la fel de interesant ca “Masca lui Atreus” (The Mask of Atreus). Intriga este captivantă, detaliile ştiinţifice şi dezbaterile religioase stimulează, iar personajele, departe de a fi supereroi, sunt credibile şi supuse greşelilor, ele însele luptându-se cu propriii lor demoni. Moartea părintelui Edward Knight, plecat în Filipine pentru a face o descoperire de proporţii în domeniul evoluţiei darwiniene, este privită cu suspiciune de către fratele său Thomas, care se hotărăşte să refacă ultimul traseu al preotului, pentru a rupe tăcerea pe care oficialităţile bisericii au ţesut-o în jurul morţii acestuia.

 

Toţi oamenii preşedintelui

Editura Rao. Adevărul poate fi mult mai şocant decât ficţiunea, asta reuşeşte să demonstreze acest thriller politic. O ocazie de care poţi profita doar o dată în viaţă. Un scandal uriaş care a ţinut cu sufletul la gură o lume întreagă. O relatare despre “cel mai tare subiect” al secolului XX. Aceasta este prima carte despre scandalul Watergate care l-a obligat pe preşedintele Nixon să demisioneze; a fost publicată în SUA în 1974. Sabotaj, manevre politice, corupţie. Deşi vremurile se schimbă, politica e tot politică, şi multe din “jocurile” ei sunt ­perfect valabile şi azi.

 

Sabia Shannara

Editura Minerva. Inspirat de “Stăpânul inelelor”, Terry Brooks – pe atunci în vârstă de 33 de ani – a scris primul său roman: “Sabia Shannara”. Cartea devine primul volum de science fiction care fi­gurează pe primul loc în lista de best-seller-uri a ziarului New York Times. Într-un viitor îndepărtat, după ce umanitatea a cucerit doar prin autodistrugere CUNOAŞTEREA, s-a aşternut, peste seminţii, pacea. O pace aparentă însă, căci forţele răului zădărnicesc eforturile oamenilor.

×
Subiecte în articol: carte