x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Sufletul s-a hrănit sănătos patru zile

Sufletul s-a hrănit sănătos patru zile

de Dana Andronie    |    15 Mar 2010   •   00:00



La Târgul Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov, într-o seară de post - vinerea mai exact -, Dorel Vişan a recitat din Mihai Eminescu şi l-a invocat pe Dumnezeu. A abordat două monologuri din piesele de teatru (cvasi-necunoscute) ale marelui poet - "Decebal" şi "Mira" - după care a făcut o mărturisire istorică: "Dacă Eminescu şi-ar fi terminat de scris piesele de teatru, ar fi fost Shakespeare".

Ca să relaxeze atmosfera, Dorel Vişan a "interpretat" şi un banc cu pildă la pachet: "Românii stăteau la rând, la Dumnezeu, să primească minte. Cum erau mulţi şi coada era lungă, s-au dus la o bere. Când au revenit, nu mai era nimeni, însă nici minte de dat nu mai era. Sfântul Petru îl întreabă pe Dumnezeu ce-i de făcut. Răspunsul a fost: «Dă-le diplome!»".

Organizatorii Târgului din Aula Universităţii Transilvania - Asociaţia "Libris Cultural", Primăria Municipiului Braşov, Consiliul judeţean Braşov şi Universitatea "Transilvania" - au oferit, în cele patru zile cât a durat evenimentul, hrană sănătoasă pentru suflet.

Am ascultat cu nesaţ cvartetul de coarde Hypnotique, format din Alina Horez (vioara 1), Iulia Smeu (vioara 2), Andreea Ghiţan (violă) şi Marta Băceanu (pian). A venit şi Oana Lianu cu naiul şi cvartetul a devenit cvintet...

Nicu Alifantis este, cu albumul "Cântece de şemineu", un leac pentru suflete, aşa cum a declarat Ioana Bogdan. S-a vorbit aplicat pe materialul de studiu - şemineul muzical al lui Alifantis -, s-au împărţit generos autografe, iar peste drum de târg, la "Ceasul rău", s-a mâncat şi s-a băut apă plată (sau creaţă). Da, chiar aşa se numeşte localul unde, de asemenea, artistul a dat autografe. Evenimentele din 13 martie au fost însă într-un ceas bun! Mai ales pentru Virgil Oniţă, "tartorul" târgului şi preşedintele Asociaţiei Libris.

×
Subiecte în articol: carte