x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Volume de literatură

Volume de literatură

de Jurnalul National    |    21 Oct 2007   •   00:00

Colecţia Rao Contemporan vine cu două titluri

Haos calm

Era aparent fericit: avea o slujbă foarte bună, avea alături o femeie care il iubea şi o fiică de zece ani. Dar, intr-o zi, in timp ce-i salvează viaţa unei necunoscute, existenţa i se schimbă radical... Din acel moment, Pietro se refugiază in automobilul său, parcat in faţa şcolii fetiţei, şi, astfel, incepe pentru el o eră a trezirii, pe căt de nebunească in teorie, pe atăt de firească in practică. Scriitura captivantă a lui Sandro Veronesi, dansul lui neintrerupt intre minte şi cuvănt ne conduc intr-un ritm alert spre un final neaşteptat, şi cu toate astea absolut firesc.


Case de nebuni

Volumul este povestea unei rupturi, a unui cuplu care se destramă. Gisèle se intoarce ca o leoaică in apartamentul ei gol, isterică şi revoltată, innebunita de noua singurătate, pe care nu o prevăzuse deloc.
Il urăşte pe Damien, căruia ii strigă numele pe care il adoră, il cheamă, il respinge, doreşte să-l omoare pentru a-l putea strănge din nou in braţe... Familiile celor doi nu rămăn pasive nici ele, şi, in curănd, totul se transformă intr-un delir, intr-o nebunie generală care ne aminteşte de vecinii noştri de palier, de familiile noastre, de noi inşine, dar care ne permite in acelaşi timp să ne detaşăm suficient de mult incăt să izbucnim in răs şi să salutăm această performanţă scriitoricească.

×
Subiecte în articol: carte