x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Maestrul Christian Badea şi violistul Răzvan Popovici cântă Schumann, Walton şi Wagner la Ateneul Român

Maestrul Christian Badea şi violistul Răzvan Popovici cântă Schumann, Walton şi Wagner la Ateneul Român

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Iun 2023   •   11:30
Maestrul Christian Badea şi violistul Răzvan Popovici cântă Schumann, Walton şi Wagner la Ateneul Român

La Filarmonica "George Enescu", concertele simfonice care preced închiderea stagiunii, programate în serile de joi, 15 iunie şi vineri, 16 iunie 2023, de la ora 19, îi vor avea ca protagonişti pe Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii, şi pe violistul Răzvan Popovici.

Cu o vastă carieră, desfăşurată atât pe podiumurile de concert, cât şi pe scenele teatrelor lirice de pretutindeni, Christian Badea se bucură de o foarte călduroasă primire din partea criticii. Doar la Metropolitan Opera din New York, a dirijat peste 160 de spectacole, inclusiv multe dintre transmisiunile internaționale ale MET. Dedicat în egală măsură muzicii simfonice, Christian Badea a fost la pupitrul a numeroase orchestre importante în săli de concerte celebre, precum Carnegie Hall, Concertgebouw, Suntory Hall şi Salle Pleyel din Paris. Cu un repertoriu ce se întinde de la Bach şi Mozart la cele mai importante creaţii ale secolului XX şi ale compozitorilor zilelor noastre, Christian Badea a dirijat orchestre de primă mărime - Royal Philharmonic și BBC Symphony din Londra, Orchestra Santa Cecilia din Roma, Filarmonica din Sankt Petersburg, Orchestra Națională din Spania, Orchestre Philharmonique din Paris, Filarmonica Cehă, Filarmonica din Tokio și multe altele -, colaborând cu artiști importanți precum Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovich, YoYo Ma, Yefim Bronfman, Shlomo Mintz, Midori, Cho Liang Lin, Mitsuko Uchida, Mischa Maisky, Viktor Tretyakov și mulți alții.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Răzvan Popovici s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg cu Peter Langgartner, Jean Sulem, Christoph Wyneken şi Wolfram Christ. A cântat ca solist în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden, Ateneul Român din București, Prinzregententheater din München şi Theatre-des-Champs-Elysée din Paris alături de Orchestra de Cameră din Köln, Orchestra de Cameră din Kobe. Este invitat regulat la festivaluri răsunătoare din întreaga lume, cum ar fi Lucerne Festival, Wiener Festwochen, Kuhmo Festival, Schwetzinger Festspiele, Spoleto Festival, Harrogate Festival, Ferrarra Musica, Boswil Musiksommer, Mittelfest, Europalia Festival şi Festival Academy Budapest. Printre sălile în care a cântat se numără Carnegie Hall din New York, Suntory Hall din Tokio, Concertgebow Amsterdam, Konzerthaus şi Musikverein din Viena, South Bank si Wigmore Hall din Londra, YMCA din Ierusalim, Bozar din Bruxelles, Kennedy Center of Performing Arts din Washinghton sau Gasteig din München.

 

Ateneul Român

Joi, 15 iunie2023, ora 19

Vineri, 16 iunie 2023, ora 19

Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor: CHRISTIAN BADEA

Solist: RĂZVAN POPOVICI

 

Program

Robert Schumann

Simfonia nr. 3, în mi bemol major, op. 97, “Renana”

William Walton

Concertul pentru violă și orchestră

Richard Wagner

Preludiu la opera Tannhäuser

×