x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Colaborari intre muzicieni

Colaborari intre muzicieni

08 Apr 2005   •   00:00

Moda colaborarilor din muzica internationala are mai multe aspecte pozitive. Reunirea a doi sau mai multi muzicieni din genuri diferite da sanse mai mari single-ului rezultat sa prinda la publicul larg, atragand fani ai ambelor curente din care fac parte artistii respectivi.



  • de CRISTIANA STAMATESCU

  • 50 CENT. Rapper-ul de culoare o pune de o noua colaborare - cu Olivia de aceasta data
    Un exemplu concret este inedita "Over and over", unde rapper-ul Nelly colaboreaza cu "country man-ul" Tim McGraw. O piesa sensibila si cu mare succes de top atat in Billboard, cat si in Romanian Top 100 Singles Chart, unde se afla pe locul 11, la un pas de Top 10. O alta latura pozitiva a colaborarilor o reprezinta sansa data unor artisti aflati la debut de a se lansa rapid in lumea buna a show-biz-ului, parte din lumina reflectoarelor atintite asupra celebrilor lor parteneri cazand inevitabil si asupra lor. Pentru acest caz am doua exemple din cea mai recenta editie a clasamentului muzical national al Romaniei. Primul este colaborarea dintre Ciara si Missy Elliot pentru "1, 2 Step". Ciara a fost descoperita de Jazzee Pha, a avut un prim-single de top in piesa "Goodies", dar numai asocierea cu veterana Missy E. "on the M I C, in the place to be... geee" i-a adus cu adevarat succesul. Al doilea exemplu este cel al colaborarii dintre 50 Cent si Olivia. Olivia... da.... nu ati auzit de ea pana acum. Dar, daca tiparul se respecta, veti auzi in mod sigur. Are toate calitatile necesare. Inchei cu un exemplu din muzica romaneasca. Racla (veteranii) si Dee (debutanta). Bravo si succes in continuare.

    BATALIE PE NR. 1. Cea mai recenta editie a clasamentului muzical national al Romaniei este una relativ calma. Cel putin la varful ei, unde piesele de pe primele doua pozitii raman neschimbate. Vin tare din urma si au toate sansele sa intre in lupta pentru number 1 Gwen Stefani si Uniting Nations. Urcare promitatoare au si baietii de la Voltaj, dupa doar trei saptamani de top ei sunt deja pe locul 21. Norman Cook (aka Fatboy Slim) alaturi de Bootsy Collins patrund in top (doar pe locul 100), iar Shania Twain cu balada "Don’t" obtine titlul de cea mai inalta noua intrare a saptamanii. Urcarea cea mai puternica de la aceasta editie o au cei de la Shapershifters, cu al doilea single al lor. Primul, va reamintesc, a fost "Lola’s theme", o piesa care s-a bucurat de un imens succes in Marea Britanie si nici in Romanian Top 100 Singles Chart nu s-a facut de rusine. Veteranii acestei editii sunt Narcotic Thrust, P. Diddy & Mario si Aventura, care au toti peste 40 de saptamani de top. La mai mare, recordul Gloriei Estefan este inca in picioare!

    ×
    Subiecte în articol: cultura