x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Cultură contra teroare

Cultură contra teroare

17 Noi 2015   •   15:26
Cultură contra teroare

Duminică, 15 noiembrie, de la ora 10.00, la Teatrul Constantin Tănase, sala Savoy, Matei Bucur Mihăescu a susţinut, împreună cu alţi tineri, un concert în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv şi a victimelor atacurilor teroriste de la Paris.

Concertul s-a desfăşurat în cadrul stagiunii Cavalerii Muzicii  - proiect cultural al Club M, ce are ca scop educarea muzicală a tinerei generaţii şi promovarea tinerelor talente.

“A fost un eveniment special pentru mine, în primul rând datorită faptului că acesta continuă noul meu proiect de ţară, prin care se premiază personalităţi şi companii care au susţinut cultura română şi artiştii români. Proiectul este foarte nou. Club M a pornit acest proiect cu două luni în urmă. Este un concept creat pentru tinerii din România, dar şi din diaspora”, spune Matei Bucur Mihăescu, preşedintele organizaţiei de tineret a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).

Cu ocazia evenimentului care a avut loc duminică, au fost premiaţi 10 medici tineri care s-au dedicat cu altruism salvării răniţilor din tragicul eveniment de la clubul Colectiv.



“Toţi medicii trebuie să fie promovaţi, dar a trebuit să creăm un eşantion. Criteriul a fost faptul că ei sunt foarte tineri, sunt la început de drum şi dorim să-i încurajăm, pentru că proiectul se ocupă şi de start-up în carieră”, mai spune preşedintele Club M. Cei zece medici premiaţi au fost recomandaţi de prof. dr. Ioan Lascăr.



În cadrul proiectului s-au mai decernat Diploma de Excelenţă şi titlul onorific de Cavaler al Muzicii persoanelor, companiilor sau instituţiilor publice care desfăşoară acţiuni susţinute de mecenat pentru promovarea valorilor culturale autentice româneşti. “Noi avem un concert în fiecare lună în cadrul acestui proiect.”



Matei Bucur Mihăescu, la numai 20 de ani, este preşedintele fondator al Clubului M, pianist şi compositor. Cunoscut publicului de când avea 11 ani, Matei a pornit pe un drum nou: politica.



Talentul şi munca i-au asigurat o evoluţie fulminantă, iar acum, la 20 de ani, vrea să facă pentru ceilalţi cât mai multe proiecte importante, pentru a adduce plusvaloare societăţii româneşti.

 

 

×