x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Die Young, live în Punkoteca Pirat

Die Young, live în Punkoteca Pirat

de Alex Revenco    |    28 Mar 2008   •   00:00
Die Young, live în Punkoteca Pirat

Mâine seară, fanii punk-hardcore din Capitală îşi dau întâlnire în Punkoteca Pirat Underworld în exil, pentru a vedea în carne şi oase valorosul grup american Die Young. La acest show biletul de intrare este doar 10 lei.

Mâine seară, fanii punk-hardcore din Capitală îşi dau întâlnire în Punkoteca Pirat Underworld în exil, pentru a vedea în carne şi oase valorosul grup american Die Young. La acest show biletul de intrare este doar 10 lei.

 

 

Concertul de sâmbătă este prevăzut să înceapă la ora 20:00, dar, potrivit obiceiului, prima trupă va cânta după ora 21:00. Formaţia din deschidere este Seeds of Liberation, hardcore-progressive din Braşov şi va cânta aproape o oră. După care va urca pe scenă cvartetul Die Young, alcătuit din The Rev. White Devil – solist vocal, Rynearson – chitară, Hasp – bass şi Midget – tobe.

 

 

 

TURNEU MONDIAL. La începutul acestui an, “sudiştii” au pornit într-un turneu mondial de promovare a noului album, “Graven Images”. Dacă în ianuarie şi februarie au cântat în Statele Unite, în martie şi începutul lui aprilie evoluează în Europa, după cum urmează: 25 martie – Varşovia;

26 – Wroclaw, Polonia; 27 – Banska Bystrica, Slovacia; 28 – Budapesta, 29 – Bucureşti, 30 – Sofia, 31 – Thessaloniki, Grecia; 2 aprilie – Koper, Slovenia; 3 – Florenţa, Italia; 4 – San Remo, Italia; 5 – Milano, Italia; 6 – Rosswein, Germania şi ultimul concert din Europa la  7 aprilie – Berchtesgaden, Germania, după care americanii se întorc acasă, pentru încă două luni, primul concert fiind programat la 9 aprilie, în Lake Worth, Florida.

 

 

 

NOUL DISC. La 13 martie a apărut pe piaţa internaţională cel mai recent album Die Young (TX), intitulat  “Graven Images”. Discul conţine cincisprezece piese deosebit de energice, în obişnuita direcţie punk rock-hardcore a grupului din Houston, care de curând şi-a adăugat la nume iniţialele statului, TX.

alex.revenco@jurnalul.ro

 

 

 

 

Tematica socială

 

 

Grupul texan este recunoscut atât pentru versurile critice la adresa situaţiei actuale a societăţii americane, cât şi pentru vehemenţa cu care susţine ideea că viitorul Statelor Unite, dar şi al omenirii arată din ce în ce mai sumbru. Din punct de vedere muzical nu sunt puţini cei care spun că Die Young (TX) este un grup în care întâlnim atât duritatea celor de la Terror, cât şi determinarea sinucigaşă a componenţilor Black Flag. Înfiinţată în anul 2002, când a ieşit pe piaţă cu primul demo, formaţia din Houston s-a remarcat rapid în mediile underground din SUA. Mai mult, în cariera lor, texanii au cântat în aproape toate oraşele mari de pe continentul nord-american (inclusiv în localităţi din Alaska!), în şase ţări din estul Asiei, localităţi selecte din Costa Rica şi Puerto Rico şi astea sunt doar câteva dintre locaţiile în care au evoluat în ultimii ani  aceşti adevăraţi războinici punk.

×
Subiecte în articol: cultura die young