x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Eveniment de închidere a expoziției Laborator III

Eveniment de închidere a expoziției Laborator III

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Iun 2023   •   10:00
Eveniment de închidere a expoziției Laborator III

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) anunță evenimentul de închidere a expoziției „Laborator III. Aspecte din restaurarea unor lucrări de grafică și ceramică din China și Japonia aflate în patrimoniul MNAR” care va avea loc duminică, 25 iunie 2023 între orele 11.00-19.00 în Sala Kretzulescu – intrarea prin Strada Walter Mărăcineanu, vizavi de biserica Kretzulescu.

Curatori: Oana Solomon – șef de laborator restaurare ceramică, sticlă, metale – și dr. Andreia-Maria Teodorescu – expert restaurator grafică. Designul expozițional a fost realizat de Vadim Romulus Patriciu Arhitectură.

Laborator III” a pus într-un dialog original cinci lucrări de pictură pe mătase și hârtie cu montări tradiționale, patru gravuri ukiyo-e (imagini ale lumii trecătoare) și șase piese din porțelan și pietre semiprețioase, ce se numără printre obiectele cele mai frumoase din patrimoniul MNAR provenite din Extremul Orient. Recent restaurate în laboratoarele muzeului, aceste obiecte au putut fi din nou expuse și admirate, după o îndelungată absență, datorită unui proces exigent de restaurare care a fost de asemenea prezentat publicului prin documente și instrumente de lucru specifice.  În ziua închiderii expoziției, în intervalul orar 11.00-18.00, publicul va beneficia de o serie de activități legate de specificul culturilor chineze și japoneze, urmate de Vin d’Honneur.

Program

11.00 – 12.00 | Demonstrație de Ikebana realizată de doamna Andreea Georgescu, (profesor acreditat al școlii Sogetsu de ikebana, din Japonia) Centrul de studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”
12.00 – 13.30 | Atelier de caligrafie și pictură chinezească în tuș realizat sub îndrumarea doamnei Luminița Bălan, Institutul Confucius din cadrul Universității din București (în spațiul atelier al MNAR)
15.30 – 16.30 | Demonstrație de Ikebana realizată de doamna Andreea Georgescu ((profesor acreditat al școlii Sogetsu de ikebana, din Japonia), Centrul de studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”
17.00 – 18.00 | Concert de tobe japoneze și Shakuhachi realizat de trupa Kodama Daiko de la Centrul de studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”

18.00 – 19.00 | Vin d’Honneur

Participarea se face pe bază de invitație, accesul liber pentru publicul larg fiind admis în limita unui număr de 20 de persoane per activitate.

×