x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Fanii E.M.I.L.

Fanii E.M.I.L.

de Alex Revenco    |    05 Mar 2006   •   00:00
Fanii E.M.I.L.
BIZUL DIN SHOWBUSINESS
Cei care nu "gusta" muzica de la tv & radio, pe langa CD-uri sau DVD-uri, au sansa de a-si urmari favoritii in cluburi. Pentru ca, la noi, majoritatea grupurilor rock, punk sau hip-hop evolueaza in astfel de incinte.
Recent, in Expirat a avut loc un concert Pistol cu capse/ E.M.I.L./ OCS , primele doua trupe avand - cu prioritate - un public de 11-17 ani. In seara cu pricina, afara, pe ninsoare, circa 500 de pusti zgribuliti asteptau o minune, sa aiba acces inauntru. Dar degeaba, ministerul e vizavi si politistii erau acolo, iar organizatorii pe faza.
Copiii, cate doi-trei sau in gasti mai mari, s-au inghesuit, au sperat, dar n-au reusit si pana la urma au plecat acasa. Intrarea s-a facut cu buletinul in mana, cei fara document - nici o sansa, cei cu documentul au avut parte si de replici gen: "Nascuta in ’89? Imi pare rau, nu poti intra". Nu stiu daca problema e ca la filme "doar cu acordul parintilor", desi cred ca un fan E.M.I.L. minor, insotit de un adult, are sanse mai mari de a intra la concert.
Nu stiu daca, la noi, parintii pot fi acuzati ca nu-si duc copiii la concerte punk. Dar stiu ca pusti sunt peste tot si in alte tari se incearca o rezolvare, macar o data pe an, sa zicem de Ziua Copilului. Tin minte cum a fost la Woodstock II, la Saugerties, New York. Pe "scena mare", in fata unui public matur, s-au perindat Bob Dylan, Aerosmith sau Peter Gabriel. Dar a mai fost "scena mica", unde a cantat Green Day si era ca la Navodari, plin de copii, insotiti de adulti.

×
Subiecte în articol: cultura