x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cannes la Bucureşti, "Habemus Papam"

Cannes la Bucureşti, "Habemus Papam"

13 Oct 2011   •   21:00
Cannes la Bucureşti, "Habemus Papam"

Comedia "Habemus Papam", in regia lui Nanni Moretti, povestea unui cardinal care sufera un atac de panica dupa ce este ales papa, deschide evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest vineri, de la 20:30, la Cinema Studio, in­for­mea­za organizatorii.

Comedia cineas­tului italian premiat cu Palme d’Or pentru "Camera fiului/ La stanza del figlio" (2001) a rulat anul acesta in competitia Festivalului de la Cannes. Direct de la Cannes vine si "Michael", in regia lui Markus Schleinzer, unul dintre cele mai controversate filme din competitia de pe Croazeta de anul acesta. Filmul abordeaza un subiect incomod – pedofilia.

De asemenea, Les Films de Cannes à Bucarest il aduce in atentia cinefililor pe unul dintre cei mai profunzi si interesanti autori din cinemaul contemporan – Bruno Dumont. Patru dintre filmele sale, multipremiate in festivaluri, vor putea fi vizionate in cadrul festiva­lului, inclusiv cel mai recent dintre ele, "Hors Satan", selectionat in sectiunea Un Certain Regard la Cannes 2011. La 35 de ani de la premiera lui "Taxi Driver", laureat cu Palme d’Or in 1976, filmul-cult al lui Martin Scorsese va avea prima proiectie oficiala in Romania, in versiune restaurata. Editia a doua a Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc intre 14 si 20 octombrie, la Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman. Biletele pot fi achi­zitionate in avans incepand de luni, de la casa de bilete a Cinema Studio.

×
Subiecte în articol: cannes 2011 habemus papam