x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cannes: Uggie, câinele care a apărut în filmul „Artistul”, a primit premiul Palme Dog of Palme Dogs

Cannes: Uggie, câinele care a apărut în filmul „Artistul”, a primit premiul Palme Dog of Palme Dogs

23 Mai 2020   •   22:30
Cannes: Uggie, câinele care a apărut în filmul „Artistul”, a primit premiul Palme Dog of Palme Dogs
Sursa foto: Sursa: Wikipedia

Uggie, terrierul Jack Russell devenit celebru în filmul lui Michel Hazanavicius, a primit postum Palme Dog of Palme Dogs, premiul dedicat celor mai talentate animale de pe marele ecran la Festivalul de la Cannes.

Palme Dog a ajuns anul acesta la o ediţie aniversară, a 20-a, motiv pentru care fondatorii au decis să organizeze o ceremonie specială. Şi pentru că Uggie a murit în 2015, trofeul special, în formă de zgardă, va fi remis stăpânului şi dresorului acestuia, Omar von Muller, şi colegului patruped Dash, care i-a fost dublură în filmul premiat cu cinci Oscaruri.

Printre concurenţii lui Uggie pentru acest trofeu special s-au numărat primul patruped onorat cu Palme Dog, Otis, din filmul "Petrecerea", din 2001, Dug, din animaţia "Up", dar şi cel mai recent premiant, Sayuri, un pitbull care a jucat alături de Brad Pitt în "A fost odată la .... Hollywood".

Uggie, care a apărut şi în filmul "Apă pentru elefanţi", a devenit primul câine din istorie care şi-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood. Însă viaţa lui nu a fost una de star de la început. Uggie a fost salvat şi adoptat de un dresor după ce a fost abandonat de primii săi doi stăpâni, pentru că era prea sălbatic. După o lungă carieră în cinematografie şi televiziune, Uggie s-a pensionat după încheierea filmărilor pentru "Artistul", în 2011, iar, în 2015, a murit din cauza unui cancer.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Palme Dog of Palme Dogs