x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Premiile Bafta 2023: „Nimic nou pe frontul de vest” a dominat ceremonia

Premiile Bafta 2023: „Nimic nou pe frontul de vest” a dominat ceremonia

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2023   •   07:17
Premiile Bafta 2023: „Nimic nou pe frontul de vest” a dominat ceremonia
Sursa foto: Hepta

Filmul „Nimic nou pe frontul de vest” a dominat premiile academiei britanice de film, luând șapte premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film, anunță BBC.

De asemenea, „Nimic nou pe frontul de vest” a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun film care nu este în limba engleză și cel mai bun regizor pentru Edward Berger.

Cele șapte victorii înseamnă că filmul a doborât recordul Bafta pentru cele mai multe premii obținute de un film care nu este în limba engleză.

„Banshees of Inisherin” s-a numărat printre ceilalți mari câștigători, obținând premiul pentru cel mai bun film britanic și două premii pentru interpretare.

„Nimic nou pe frontul de vest” este o adaptare pentru ecran a romanului din 1928 al lui Erich Maria Remarque. În discursul său de acceptare a premiului pentru cel mai bun film care nu este în limba engleză, Berger a declarat că regizorii "au crescut cu responsabilitatea de a spune această poveste" și au fost onorați că publicul "a acceptat-o cu o dragoste copleșitoare".

De asemenea, el a adus un omagiu celor care luptă în Ucraina și a spus publicului că a reușit să treacă peste "îndoielile" sale legate de realizarea filmului datorită fiicei sale Matilda, care l-a încurajat după ce a citit cartea la școală.

Vedetele irlandeze Kerry Condon și Barry Keoghan au câștigat premiile pentru cea mai bună actriță și cel mai bun actor în rol secundar, iar „Banshees of Inisherin” a fost desemnat film britanic remarcabil, în ciuda decorului și poveștii sale irlandeze.

Filmul biografic despre Elvis Presley al lui Baz Luhrmann a fost un alt mare câștigător, luând și el patru premii - cea mai bună distribuție, designul costumelor, machiaj și coafură și cel mai bun actor principal.

Austin Butler, care a interpretat rolul legendarului cântăreț din Elvis, a declarat în discursul de acceptare a premiului: "Acest lucru este cu adevărat extraordinar. Colegilor mei nominalizați,vă admir. Sunt atât de recunoscător pentru toate aceste momente pe care am putut să le petrecem împreună".

El a adăugat: "Vreau să mulțumesc familiei Presley, nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru dragostea voastră. Sper că v-am făcut mândri".

Fiica lui Elvis, Lisa Marie Presley, a murit luna trecută - la scurt timp după ce filmul a triumfat la Globurile de Aur.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×