x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Volodimir Zelenski NU a fost acceptat să țină un discurs la Gala de decernare a premiilor Oscar

Volodimir Zelenski NU a fost acceptat să țină un discurs la Gala de decernare a premiilor Oscar

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2023   •   16:30
Volodimir Zelenski NU a fost acceptat să țină un discurs la Gala de decernare a premiilor Oscar
Sursa foto: Hepta

Volodimir Zelenski a fost refuzat de Academia americană de film să țină un discurs la Gala de decernare a premiilor Oscar, scrie revista Variety.

După invazia rusă în Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a ținut frecvent discursuri în foruri economice internaționale, dar și la festivaluri de film  și muzică, ultimul fiind Festivalul de la Berlin. El însuși este un fost actor de comedie.

Însă Academia ameriană de film (AMPAS) a ignorat, pentru al doilea an consecutiv, cererea șefului statului ucrainean de a vorbi la decernarea prestigioaselor trofee. Ceremonia va fi transmisă la postul de televiziune ABC, pe 12 martie. 

Totodată, decizia AMPAS vine în urma sondajelor de opinie care arată scăderea sprijinului americanilor pentru acordarea de asistență militară Ucrainei. 

Anterior refuzului AMPAS, și organizatorii Festivalului Internțional de Film de la Toronto (TIFF) au respins solicitarea liderului ucrainean. 


 

×
Subiecte în articol: premiile oscar zelenski discurs