x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Gala de Operetă şi Musical, triumful bucuriei de a readuce lumina, speranţa și emoţia la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Gala de Operetă şi Musical, triumful bucuriei de a readuce lumina, speranţa și emoţia la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

de Redacția Jurnalul    |    05 Noi 2023   •   11:40
Gala de Operetă şi Musical, triumful bucuriei de a readuce lumina, speranţa și emoţia la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” organizează cea de-a a VI-a ediție a Festivalului „Ion Dacian”, festival gândit ca un omagiu adus renumitului tenor român, prim-solist, regizor și director  ediție a Festivalului „Ion Dacian”.

 Născut pe 11 octombrie 1911, Ion Dacian (pe numele real, Ion Pulca) își începe cariera muzicală în 1934, la Opera Română din Cluj, pe scena căreia interpretează 18 roluri. În 1939 este angajat la Teatrul de Operetă și Revistă „Alhambra” din București de către directorul acestuia, Nicolae Vlădoianu, care îi și schimbă numele din Pulca în Dacian. În perioada 1942 – 1947 este codirector al Teatrului “Alhambra”, interpretând roluri de june-prim în toate spectacolele. În cariera sa, Ion Dacian a interpretat 57 de roluri și a luat parte la 120 de concerte cu diverse orchestre filarmonice, rămânând în amintirea publicului drept un artist de mare popularitate și extrem de talentat.

Supranumit ”mirele operetei”, Ion Dacian era considerat urmașul faimosului Leonard. De-a lungul carierei, Ion Dacian a interpretat peste 50 de roluri de operă și operetă, jucând în peste 5.000 de spectacole. A regizat spectacole atât în București, cât și în alte orașe ale țării.

Ediţia de anul acesta „Opereta Fest”, ce va avea loc pe data de 5 noiembrie, ora 19:00, va încheia Festivalul “Ion Dacian” și reprezintă triumful bucuriei de a readuce lumina, speranţa și emoţia în inimile spectatorilor noştri într-o perioadă plină de provocări, momente în care ne vom bucura de “Opereta Fest”, o Gală de Operetă şi Musical.

Gala de Operetă şi Musical le va aduce pe scenă pe sopranele: Bianca Ionescu-Ballo, Doina Scripcaru, Tina Munteanu, Mihaela Alexa, Gabriela Daha, Ligia Dună, Amelia Antoniu, Mediana Vlad, Daniela Bucșan, Gladiola Nițulescu-Lamatic și Mioara Manea Arvunescu și pe mezzo-sopranele: Raluca Ciocă, Cristina Trandafir. Alături de acstea vor încânta publicul tenorii: Alfredo Pascu, Daniel Madia, Florin Budnaru, Andrei Pleșca, Mihai Urzicana și Anton Zidaru, precum și baritonii: Stefan Popov și Marius Mitrofan și bașii: Orest Pîslariu-Ranghilof și Florin Ganea. Actorul Valentino Tiron se va alătura soliștilor pentru un recital de excepție.

Cu participarea Soliștilor, Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Așadar, vă așteptăm pe  5 noiembrie la Opereta Fest – Gala de Operetă și Musical care va avea loc în cadrul Festivalului “Ion Dacian”, la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la  Teatrul  Național  puteți afla de pe  site-ul oficial: www.opereta.ro sau de pe pagina de facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian/.

Biletele au fost puse în vânzare atât on-line, direct de pe site-ul  www.opereta.ro, cât şi la casa de bilete a teatrului din București, Bulevardul Octavian Goga, nr.1, Sector 3.

×