x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Ieri s-a Incheiat Peninsula - Sziget-ul romanesc

Ieri s-a Incheiat Peninsula - Sziget-ul romanesc

de Alex Revenco    |    31 Iul 2006   •   00:00
Ieri s-a Incheiat Peninsula - Sziget-ul romanesc

Szepessy Szabolcs, directorul Sziget Management, organizatorul Festivalului Peninsula, a avut un buget-record de aproape 450.000 de euro. Peste 50.000 de spectatori au urmarit concertele desfasurate pe cele trei scene amplasate pe malul Muresului.

Intre 26 si 30 iulie a avut loc a patra editie a "Peninsulei", care a strans peste 50.000 de spectatori, cifra-record in istoria festivalului. Pe langa crema muzicii rock din Romania (Phoenix, Iris, Cargo, OCS, Altar, Luna Amara, Kumm etc.) si Ungaria (Neoton Familia, Moby Dick, Edda, Hobo Blues Band etc.), au cantat si trupe rock din Occident - The Rasmus din Finlanda si The Toy Dolls, punk, din Marea Britanie, precum si 16 trupe de amatori, selectionate din cele 140 inscrise la festival

ELECTRONICA. Noutatea adusa de editia din acest an a fost Arena Arigato, o noua scena (pe langa cele doua existente), dedicata complet muzicii electronice. Aici a avut loc un program nemaiintalnit pana acum in Romania: peste 65 de DJ in cinci zile, cu zece staruri internationale in toate stilurile muzicii electronice, house - ATB, electro, Santos & Madox, breakbeat - Aquasky, drum and bass - Ed Rush (din Marea Britanie, considerat numarul 1 mondial), hip-hop - Gimmeshot, vedetele genului din Romania (Suie Paparude, Roli Breaker, Seb, Alien Pimp, Aria Urbana) si din Ungaria (Palotai, Ludmilla, Naga & Beta). Pe langa muzica pe toate gusturile, organizatorii au initiat o serie intreaga de alte activitati.

A functionat o cinemateca, unde au fost proiectate cele mai bune filme prezentate la festivaluri internationale (TIFF, Alternative, Simultan, Film Dok), s-au organizat: concurs de fotografii, cursuri de dansuri (grecesti, irlandeze, braziliene etc.), expozitii de caricatura, desene umoristice, traseu cu obstacole surpriza pentru ATV-uri (All Terrrian Vehicle), caiac-canoe etc.

×
Subiecte în articol: cultura