x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Spectacol unic, cu Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu

Spectacol unic, cu Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu

de Magdalena Popa Buluc 65    |    07 Dec 2022   •   09:40
Spectacol unic, cu Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu

Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu vor recita sub semnul lui Ion Caramitru, în ambianţa muzicală creată de Cătălin Răducanu, într-un spectacol unic de poezie şi muzică ale cărui taine vă lăsăm să le descoperiţi atunci, pe 15 decembrie 2022, ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, sub genericul… La steaua… 

 

În centrul acestei seri-eveniment se vor afla versuri din creaţia lui Mihai Eminescu, dar şi a altor poeţi români precum Nichita Stănescu, Ştefan Augustin Doinaş, Emil Brumaru şi nu numai, pe o selecţie centrată în jurul unei teme – dragostea.

Cei aflaţi pe scenă vor intra într-un dialog imaginar cu Ion Caramitru, prezent în proiecția ultimei filmări realizate de acesta pentru proiectul Aplauze pentru poet. Pornit de la o idee de Ovidiu Miculescu, acest proiect este un act de restituție și un demers de susţinere a unui domeniu cultural marginalizat în contemporaneitate, adăugând poeziei arta actorului, rostirea, muzica şi imaginea. Regia spectacolului este semnată de Claudiu Goga, regia muzicală Oltea Şerban-Pârâu, video Virgil Oprina.

„Vă invităm să participați la o seară de excepție, prima dintr-o serie pe care o dorim continuată la Teatrul Național I.L. Caragiale, a cărui menire este, printre altele, și aceea de a cultiva gustul spectatorilor pentru cuvintele frumos rostite”, se arată într-un comunicat al instituției.

×