x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Lider - Marius Mihalache

Lider - Marius Mihalache

de Alex Revenco    |    16 Iul 2006   •   00:00

Dupa ce a cantat in deschiderea recitalului Chick Corea de la Bucu-resti (2001), a avut o impresionanta serie de concerte in Europa de Vest si SUA.

Dupa ce a cantat in deschiderea recitalului Chick Corea de la Bucuresti (2001), a avut o impresionanta serie de concerte in Europa de Vest si SUA.

Are marele merit ca a reinventat tambalul, pe care l-a transformat din instrument de muzica populara intr-un obisnuit al concertelor de muzica clasica sau jazz. Cantand la fel de bine Chopin, Phoenix sau muzica tiganeasca, Marius are in repertoriu trei variante de concert: clasic, etno - jazz si etno - pop & rock. Lucreaza mult, are tot timpul (cel putin) doua proiecte in paralel si vrea sa studieze compozitia la Berkeley University.

CONTRACT. A semnat un contract cu Time Concerts Entertainment Inc. din Atlanta, agentie din Statele Unite care se ocupa de spectacolele lui din afara Romaniei. Pana in prezent, Marius a inregistrat urmatoarele discuri: "Eclipse" - Zone Records - 1998, "Performance" - Taboo Records - 2002 (cu Ovidiu Lipan Tandarica), "Radacini - Omagiu Mariei Tanase" - Mediaround (SUA) - 2002 (cu Teodora Enache), "Ges Romano" - TVR Media - 2005 (cu Mirela Mihalache), "Din cei mai frumosi ani" - RBA - 2006 (cu Crina Matei).

DISC CONCEPT
Melodii din Bucurestiul de altadata

Inregistrat in studioul Marius Mihalache Production si produs de CM Production, albumul contine vechi slagare romanesti interpretate de Crina Matei si reorchestrate de Marius Mihalache.
Mai este o melodie bonus, "Mon rÃşve", cantata in limba franceza. Pe acest prim material muzical al Crinei, la care s-a lucrat timp de sase luni de zile, apar in calitate de invitat-special Nelu Ploiesteanu ("Pe ulita armeneasca"), in timp ce la backing vocals (pe langa Crina) au fost cooptati Ozana Barabancea - jazzwoman si Bogdan Pavlica - radioman. Accesand site-ul www.jurnalul.ro rubrica "Muzica" din editia de duminica a ziarului, puteti asculta o melodie de pe acest album.Ce melodie?
Surpriza.

×
Subiecte în articol: cultura