x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Luminita Anghel intra in topuri

Luminita Anghel intra in topuri

22 Apr 2005   •   00:00

Eurovisionul se apropie cu pasi repezi. Reprezentantii nostri vor incepe sa acumuleze emotii si stres in asteptarea marii finale.



  • de CRISTIANA STAMATESCU

  • CONCURS. Luminita Anghel se pregateste de Eurovision
    Ei bine, am o veste buna pentru ei. Piesa cu care vor reprezenta Romania la Eurovision obtine la cea mai recenta editie a Romanian Top 100 Singles Chart titlul de cea mai mare noua intrare a saptamanii. Asta inseamna ca foarte multe posturi de radio din Romania au inceput sa o difuzeze intens. Cred ca este vorba de o premiera, pentru ca nici una din piesele cu care Romania s-a prezentat la precedentele editii ale Eurovisionului nu s-au bucurat de un asa mare succes pe piata radio de la noi. Indraznesc sa afirm ca este meritul trupei Sistem mai mult decat al Luminitei Anghel. Spun asta, pentru ca Sistem este o trupa obisnuita cu inaltimile clasamentelor, in timp ce Luminita nu a reusit sa cucereasca topurile de la noi nici cu cele mai comerciale creatii ale sale de pana acum.

    Oricum, important pentru noi este ca tandemul are succes si sper din tot sufletul sa reuseasca o clasare cel putin onorabila si la marea finala. Noi le vom tine pumnii.

    PERFORMERII SAPTAMANII. Uniting Nations cu "Out of touch" isi pastreaza si in aceasta saptamana pozitia de leader al clasamentului muzical national al Romaniei. O performanta cu care putine trupe se pot lauda, mai ales de la primul single. Performeri ai acestei editii sunt insa si cei de la Deep Dish, care, cu "Flashdance", reusesc cea mai mare urcare a saptamanii. La capitolul intrari noi in clasament trebuie sa-i mentionez pe Scooter, cu o preluare dupa un hit mai vechi semnat Elvis Crespo - "Suavemente", dar si pe artistii romani de la Bere Gratis, Mandinga si Hi-Q. Toti se afla la prima participare in top cu cele mai recente single-uri. Tot o noua intrare in top inregistreaza si "Vladimir Vasotki" al Romaniei via Republica Moldova, best-seller-ul Pavel Stratan cu inspirat numita "M-am nascut de ziua mea". Piesa este buna, merita o nota mare pentru originalitatea versurilor, dar... - trebuia sa existe si un dar - este aproape identica cu precedentele single-uri lansate de artistul moldovean. Tema - beau, ma distrez, beau, fete, tata, beau, beau, beau. Ritmul si orchestratia - variatiuni pe tema de la "Eu beu". Daca albumele lui Pavel Stratan au o hiba, aceasta este. Doua albume, multe piese aproape la fel (mesaj, ritmica, orchestratie, maniera de interpretare). In rest, niste produse foarte vandabile. Bravo, Pavel!

    ×
    Subiecte în articol: cultura