x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica AC/DC, show electrizant în arena din Budapesta

AC/DC, show electrizant în arena din Budapesta

de Alex Revenco    |    26 Mar 2009   •   00:00
AC/DC, show electrizant în arena din Budapesta

Cu autocare, tren sau maşini personale, sute de români s-au deplasat în capitala Ungariei pentru a fi, luni seara, martori la concertul legendarei formaţii.



Şi nu numai că n-avut ce regreta, dar au şi ce povesti celor care încă nu au avut şansa să-i vadă "la lucru" pe Angus Young & Co. Dacă cei mai tineri au asistat la o adevărată "lecţie de rock' and roll", cei care ştiau la ce au venit au primit exact ceea ce aşteptau: două ore de muzică rock, interpretată cu o energie ieşită din comun de cei patru componenţi care au "funcţionat" ca un angrenaj perfect uns şi sincronizat în cele mai mici detalii.

În raport cu "Highway To Hell" (1979), albumul lor de anul trecut, "Black Ice", nu aduce nimic "revoluţionar", ci din contră, se păstrează aceeaşi "reţetă" utilizată decenii la rând. Dar poate în asta constă farmecul şi imensul succes al grupului, faptul că într-o lume plină de schimbări, ei rămân un reper sigur, mereu la fel.

În 1991, tot la Budapesta, dar pe Nepstadion, AC/DC a fost cap de afiş la Monsters Of Rock (cu Metallica, Motley Crue şi Queensryche) şi a oferit un show fabulos.

BUCURIA DE A CĂNTA
După 18 ani, Angus Young şi colegii săi nu au pierdut nimic din energia, "nebunia" de altădată sau din bucuria de a cânta. Şi nu de puţine ori, spre deliciul celor prezenţi, care tocmai asta aşteptau, au folosit aceleaşi "trucuri".

Brian Johnson "atârnat" de clopot, "striptease", Angus dezgolindu-şi pieptul şi arătându-şi chiloţii, de această dată inscripţionaţi AC/DC, tot Angus, solo de chitară în toate poziţiile, Phil Rudd la tobe cu ţigara în gură au fost doar câteva "clişee". La începutul concertului a fost proiectat un desen animat cu Angus Young în rolul conducătorului unui tren scăpat de sub control, ce până la urmă "deraiază" în muntele de Marshal-uri din spatele lui Rudd, iar o explozie de artificii marchează primul cântec: "Rock 'n Roll Train".

Au fost suficiente două-trei piese pentru ca publicul - de la manageri de marketing la costum şi cravată la rockeri în blugi şi puştani cu "corniţe de drac" - să se ridice şi să danseze. Dar iată lista pieselor: Rock 'n Roll Train, Hell Ain't A Bad Place To Be, Back In Black, Big Jack, Dirty Deeds Done Dirt Cheap (dedicată publicului), Shot Down in Flames, Thunderstruck, Black Ice, The Jack, Hells Bells, Shoot To Thrill, War Machine, Anything Goes, You Shook Me All Night Long, TNT (oi,oi,oi), Whole Lotta Rosie şi Let There Be Rock.

Cu aplauze şi tropăituri, rockerii au fost rechemaţi pe scenă... şi surpriză: în mijlocul scenei se cască o groapă fumegândă, când albă cand roşie.

De unde apar mai întâi două corniţe, apoi şi purtătorul lor, Angus, care începe "Highway to Hell". Într-un final apoteotic, al doilea bis, "For Those About To Rock (We Salute You)", se încheie cu salve de tun, iar cei 20.000 de oameni pleacă încântaţi de la un concert pe care nu-l vor uita curând.  

×
Subiecte în articol: rock muzica