x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica B’estfest 2011, muzică în parc, la iarbă verde

B’estfest 2011, muzică în parc, la iarbă verde

de Alex Revenco    |    19 Apr 2011   •   19:08
B’estfest 2011, muzică  în parc, la iarbă verde
Sursa foto: Alex Bărbulescu/

La conferinţa de presă de ieri, organizată de Emagic, au fost prezentate mai multe amănunte privind locul de desfăşurare a celei de-a patra ediţii a B’estfest. Am aflat astfel că: după trei ani de recorduri pentru piaţa românească de live entertainment, ani ce însumează peste 150.000 de spectatori şi mai mult de 100 de artişti din toate colţurile lumii prezenţi pe scena festivalului, B’estfest revine în 2011 cu cea de-a patra ediţie, sub un nou concept şi cu o nouă direcţie, propunând publicului mult mai mult decât muzică: trei zile de experienţă şi libertate totală... Aflat la doar zece minute (de mers cu maşina) de Piaţa Presei Libere, în zona Pipera-Tunari – aproape de baza noului pod peste şoseaua de centură a Bucureştiului, B’estfest Park va găzdui (pe o suprafaţă generoasă de cincisprezece hectare) unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului. Până acum, la festival şi-au anunţat deja prezenţa Skunk Anansie şi Flogging Molly (vineri, 1 iulie), Mika, Lamb şi Asian Dub Foundation (sâmbătă, 2 iulie), Pendulum, House of Pain şi Hadouken (duminică, 3 iulie), lista urmând a fi completată  cu noi nume internaţionale, precum şi cu nu­me­roa­se trupe româneşti, ce vor fi anun­ţate ulterior. "Mutarea la iarbă verde este doar un aspect din noul concept al festivalului. B’estfest se reinventează şi se transformă într-un «summer camp», întreaga suprafaţă ur­mând a fi împărţită în zone cu temati­că diferită ce vor oferi publicului 72 de ore de experienţă şi distracţie ne­întrerupte!", a spus Laura Coroianu, CEO Emagic.

Primul element de noutate este existenţa unei zone de Camping, dotată cu toate facilităţile necesare unei "şederi" de trei zile: securitate, unităţi sanitare, băcănie, parcare gratuită. B’estfest Sports Area va fi zona de festival destinată jocurilor în aer liber, unde publicul va avea la dispoziţie terenuri de sport (fotbal, volei, baschet) şi unde, în prima parte a zilelor de festival, matinalii din cam­ping vor putea  face  antrenamente de fitness sau yoga cu instructori specializaţi. Zona B’estfest Playground va fi construită sub forma unui parc de distracţii: de la bumping cars şi carusel la spectacole de magie, jocuri diverse, face painting, tatuaje sau graffiti. Pe malul lacului, puţin mai departe de agitaţia concertelor, va fi amenajat un spaţiu de relaxare, Lake Lounge Area, unde cei care vor să aştepte liniştiţi lăsarea serii o pot face într-un hamac, răsfoind o carte, savurând un ceai sau fumând o narghilea ori vizionând un film sau o piesă de teatru. Pentru pasionaţii de fotografie, pictură sau artă contemporană, vor exista expoziţii în zona Arts & Crafts şi, tot aici, cei mai în­de­mâ­natici din public îşi vor putea încerca talentul sau vor putea învăţa misterele olăritului, sculpturii, picturii sau artei origami. În B’estfest Bazzar se vor găsi standuri cu articole pentru camping, hamace, accesorii hand made, vintage sau urban wear, CD-uri sau viniluri cu muzică.

Este de menţionat că la B’estfest 2011, copiii cu vârste sub 12 ani, însoţiţi de un adult, vor avea acces gratuit. Iar elevii şi studenţii care vin în gaşcă la festival vor avea o redu­cere de 50% din preţul biletului dacă se strâng în grupuri de câte zece persoane. Prin urmare, cei care au gaşcă vor plăti 62,50 lei pentru un bilet de o zi/ persoană sau 132.50 lei – abonamentul de festival/persoană (plus un voucher de 15 lei pentru zona de camping, la cerere). Cei care vor să meargă în gaşcă la festival trebuie să trimită un email pe adresa bestfest@myticket.ro, în care să includă cele zece nume, codul numeric personal şi o copie a legitimaţiei de student/carnet de elev a fiecărei persoane. Promoţia e valabilă până la 25 iunie, mai multe informaţii pe site-ul MyTicket, www.myticket.ro sau la 0720–245.383. Un alt aspect important, organizatorii vor pune la dispoziţia spectatorilor mijloace de transport în comun, înspre şi dinspre B’estfest Park,  cu staţii în câteva puncte din Bucureşti, amănuntele urmând a fi comunicate ulterior.

×
Subiecte în articol: b'estfest