x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica “Boema” lui Puccini, în direct la Grand Cinema Digiplex

“Boema” lui Puccini, în direct la Grand Cinema Digiplex

de Sebastian S. Eduard    |    07 Ian 2013   •   19:09
“Boema” lui Puccini, în direct la Grand Cinema Digiplex

Grand Cinema Digiplex a transmis de-a lungul timpului opere celebre ale compozitorului Giacomo Puccini, iar în 2013 aduce în direct, de la prestigioasa Royal Opera House, cunoscuta operă în patru acte, La bohème (Boema).

Opera scrisă de Giuseppe Giacosa şi Luigi Illica, după romanul ”Scènes de la vie de bohème” de Henri Murger, a avut premiera la Torino, “Teatrul Regio”, la 1 februarie 1896, sub conducerea dirijorului Arturo Toscanini.

Puccini s-a inspirat în această lucrare din propriile escapade studenţeşti, anticipând reputaţia sa de bon viveur. Compozitorul a lucrat intens la fiecare act, unele dintre ele finalizate cu câteva săptămâni înainte de premieră, dar a reuşit să ofere umor, bucurie, căldură, umanitate, în proporţii echilibrate, dar la o intensitate greu de egalat.

În data de 15 ianuarie, începând cu ora 21:15, producţia regizorului John Copley va oferi spectatorilor Grand Cinema Digiplex cele mai intense emoţii, de la bucurie la tristeţe, de la umor la dramatism. Tablourile intime se intercalează cu scenele aglomerate, de la Café Momus şi până la mansarda sărăcăcioasă, alcătuind o superbă panoramă a Parisului anilor 1830, în viziunea talentatului designer Julia Trevelyan Oman. În distribuţie: Rolando Villazon (Rodolfo), Maija Kovalevska (Mimi), Stefania Dovhan (Musetta), Audun Iversen (Marcello). Dirijor: Mark Elder.

×
Subiecte în articol: boema grand cinema digiplex