x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eminescu, în ritm de rock la București, cu trupa Phoenix

Eminescu, în ritm de rock la București, cu trupa Phoenix

de Diana Scarlat    |    27 Ian 2018   •   19:55
Eminescu, în ritm de rock la București, cu trupa Phoenix

Un eveniment în premieră va avea loc mâine, 28 ianuarie, la Palatul Noblesse, din București. Asociația Ance Europe, organizează o dezbaterepe tema poeziei eminesciene și momente artistice unice, sub titulatura ”Eminescu, eternul Phoenix”, de la ora 18:00.


“Evenimentul este menit să aducă în atenția publicului larg influența imaginarului eminescian în muzica românească, în special folk și rock, din perspectivă estetică și istorică. Este o dezbatere culturală între diferite generații, în scopul punerii în valoare a importanței pe care poezia eminesciană a avut-o în formularea unui mesaj național și militant în muzica românească, inclusiv în perioada de cenzură, precum și a rolului pe care muzica românească l-a avut în distribuirea și popularizarea poeziei lui Eminescu la nivelul maselor. Evenimentul va fi complex și va conține mai multe componente. Prima componentă constă într-o dezbatere adresată publicului larg, dar și specialiștilor în domeniul literaturii și muzicii, care își propune să puncteze elementele cheie ale imaginarului poetic eminescian prezent în muzica românească și influențele pe care le-a avut aceasta în spațiul cultural românesc din anii șaizeci și până în prezent”, explică Bianca Michi Nema, președinta assocaiției.

 

La eveniment participă Nicu Covaci, fondator al formației Phoenix, Doru Ionescu, jurnalist și critic muzical, eminescologul George Anca și muzicianul Stelu Enache. La finalul dezbaterii, formația Phoenix, în componența actuală, va susține un miniconcert, cu piese pe versuri de Mihai Eminescu, precum „Scrisoarea a III-a” sau “Un Phoenix e o pasăre-n vechime”. Intrarea este liberă.

×
Subiecte în articol: Eminescu, eternul Phoenix