x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eurovision respinge mesajul lui Volodimir Zelenski din finala concursului

Eurovision respinge mesajul lui Volodimir Zelenski din finala concursului

de Redacția Jurnalul    |    12 Mai 2023   •   12:15
Eurovision respinge mesajul lui Volodimir Zelenski din finala concursului
Sursa foto: Hepta

Volodimir Zelenski nu va putea transmite un mesaj video în finala Eurovision, potrivit organizatorului concursului de muzică, scrie ATP.

El a cerut permisiunea de a se adresa publicului dar a fost refuzat întrucât încalcă regulile evenimentului.
"Unul dintre pilonii concursului este caracterul apolitic al evenimentului. Acest principiu interzice declaraţiile politice sau similare în timpul concursului", a explicat Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU).

Finala se desfășoarăla Liverepool deoarece Marea Britanie va găzdui evenimentul în locul câștigătorului din 2022, care a fost reprezentantul Ucrainei. Spectacolul va avea loc pe 13 mai și vor participa 26 de state.

Va cuprinde și un omagiu special pentru Ucraina, urcând pe scenă 11 interpreți din această țară, printre care și Kalush Orchestra, câștigătorul din 2022. Vor fi transmise și clipuri video din zonele devastate de război. 

În orașul Liverpool a fost inaugurat un monument "simbol al speranţei" pentru Ucraina, o statuie din aluminiu care înfățișează un bărbat ce ţine în mână o carte din care zboară un porumbel cu steagul ucrainean. După terminarea conflictului va fi trimisă în Ucraina. 

Totodată, Federației Ruse i s-a interzis participarea pentru al doilea an consecutiv. 

 

×
Subiecte în articol: eurovision zelenski Ucraina